macrofotografie

Macrofotografie: waarin al het kleine groot wordt

Welkom in de wereld van de macrofotografie. De wereld waarin al het kleine heel groot wordt. Wist je dat het oog van een honingbij maar uit liefst 40000 aparte oogjes bestaat? Op een goede macrofoto kun je ze zelf tellen. We spreken met vier macrofotografen en geven tips voor het maken en de nabewerking van de mooiste macrofoto’s. Natuurlijk zetten we de spullen die je nodig hebt in deze interessante tak van de fotografie op een rijtje. Ook hebben we het over het fotograferen van de macro-wereld voor een kleiner budget. Er is veel meer mogelijk dan je denkt, ook zonder een duur macro-objectief!

Wil je meer leren over macrofotografie? Dan is de praktische basiscursus macrofotografie van de Kamera Express Academy iets voor jou! In deze cursus leer je aan de hand van praktijkvoorbeelden meer over het maken van een goede macrofoto.


Musthaves macrofotografie

Musthaves

Voor het fotograferen van de kleine wereld van insecten heb je een korte scherpstelafstand nodig. Maar welke producten heb je daarvoor echt nodig? Wij hebben ze voor jou geselecteerd.

> Lees artikel

Locaties voor macrofotografie

Locaties

We hebben een aantal fijne locaties geselecteerd waar jij aan de slag kunt met het fotograferen van de macro wereld van Nederland en België.

> Lees artikelINTERVIEW

macrofotograaf Bob Luijks

Bob Luijks

"Ik raad iedereen aan een natuurgebied in de buurt te zoeken. Daar heb je als natuurfotograaf heel veel aan."

> Lees interview

INTERVIEW

Marco Jongsma

"Niet schrikken... Ik ben gemiddeld zo’n 5 à 7 uur bezig met een foto... maar het is het waard."

> Lees interviewWho to follow macrofotografie

Who to follow

Er zijn talloze accounts om te volgen op social media. Daarom hebben we een aantal interessante mensen op het gebied van macrofotografie op een rijtje gezet voor jou!

> Lees artikel

Wereld van macrofotografie

Wereld van macrofotografie

Macrofotografie is bekend van natuur, maar er is veel meer! Denk aan texturen en kleine dagelijkse onderwerpen. In dit artikel nemen we je mee in de wijde wereld van macrofotografie!

> Lees artikelEdwin Giesbers

Interview

Al voor dag en dauw staan ze op om getuige te zijn van de wonderen der natuur: de natuurfotografen. De kleinste details komen tot leven in hun beelden. Hoe pakken zij dit aan? We gingen in gesprek met internationaal en nationaal natuurfotograaf en Nikon-fotograaf Edwin Giesbers.

"Het voordeel van werken in eigen land is dat je langer en daardoor beter en met meer diepgang een onderwerp kunt belichten."

> Lees interviewNabewerking macrofotografie

Nabewerking

Na het fotograferen van de kleine wereld is het voor veel fotografen tijd om te starten met de volgende fase. Selecteren en nabewerken. In deze fase kun je aan de slag met de levendigheid en de kleuren van je foto's. In dit artikel helpen we je verder op weg.

> Lees artikel

Focus Stacking macrofotografie

Focus Stacking

Macrofotografie is een enorm populaire vorm van fotografie. Bij macrofotografie is spelen met de scherptediepte een uitdaging. Voor meer scherptediepte en een meer controle over de scherptediepte kun je gebruik maken van de techniek Focus Stacking

> Lees artikel


Basiscursus Macro fotografie

Wil jij op een praktische manier macro leren vastleggen? Volg dan onze online cursus! In deze basiscursus krijg je een kijkje achter de schermen bij professionele fotografen. Ze geven praktijkvoorbeelden over hun specifieke tak van fotografie. Hoe leg je de kleine wereld vast? Hoe zorg je dat je op pad gaat met de juiste apparatuur? Al deze vragen worden beantwoord in deze cursus!

> Volg cursus

Aan de slag

Het is tijd om zelf aan de slag te gaan. Wil je jouw resultaten met ons delen? Leuk! Gebruik dan op Instagram de hashtag #KameraExpress of tag Kamera Express in jouw bericht. Vergeet ook niet ons te volgen voor de nodige inspiratie!