Nieuws & inspiratie

Beeldmaken zit in ons hart

Fotograferen, filmen en vloggen. Als beeldmaker kan je het niet laten om beelden te maken. Met beelden laat je zien wat jou bezighoudt en bezielt. Beelden maken is leuk. Of het nu je vak is of vrijetijdsbesteding. Je wilt werk van je beelden maken. Je leert graag meer en zoekt dolgraag naar inspiratie. Daarom inspireren en stimuleren we met alle liefde op het gebied van foto en video. Niet alleen in de winkel, maar ook online op dit blog.

 

Snel naar: Inspiratie thema's | Fotografietips | Keuzehulp | Youtube

 

Inspiratie thema's

Kamera Express - nieuws en inspiratie - thema vloggen

Vloggen

Ontdek de kleurrijke, veelzijdige weergave van het vlogbestaan. Dit thema is 'all about "Vloggen"'. Het biedt volop vlog-inspiratie. Je leert hoe je moet beginnen, maar ook hoe je kan groeien als professionele vlogger. Ontdek de echte musthaves en laat je inspireren door diverse vloggers. Lees de tips & tricks en ga aan de slag.


> Bekijk het thema

Kamera Express - nieuws en inspiratie - thema analoog

Analoge fotografie

Waan je terug in de tijd van analoge fotografie. In dit thema brengen we een ode aan "Analoog". We leren je werken met een analoge camera en lichtgevoelige film. Hiervoor vind je handige tips en informatie over analoge camera's, rolletjes, polaroids en ontwikkelen. Ook vind je interessante interviews met Sacha de Boer en Jawad Maakor.

> Bekijk het thema

Kamera Express - nieuws en inspiratie - thema studio

Studiofotografie

Ga mee de studio in en ontdek alles over studiofotografie. In dit thema zetten we "Studio" in the spotlights.Je vind er handige informatie en een flinke dosis inspiratie. Denk aan een studio keuzehulp, een ABC met de belangrijkste studiotermen, musthaves en tips voor als je aan de slag gaat in de studio.
 
 

> Bekijk het thema

Kamera Express - nieuws en inspiratie - thema dieren

Dierenfotografie

Verbaas je over de verschillende stijlen van dierenfotografie. Dit thema staat in het teken van één van de meest favoriete onderwerpen: "Dieren". Je vind ze in allerlei soorten en maten, wat vraagt om verschillende technieken. Je vind daarom genoeg tips, inspiratie en musthaves om de schoonheid en emotie van dieren vast te leggen.

> Bekijk het thema

Bekijk alle inspiratie thema's >>

Emotie

Een emotie is een beleving of gevoel zoals vreugde, angst, boosheid of verdriet dat door een bepaalde situatie wordt opgeroepen. Emoties kunnen ook spontaan optreden. Weet je het moment goed te vangen? Dan maakt zo’n beeld ook bij de kijker een bepaald gevoel of emotie los. Het moment én de manier waarop een beeld gemaakt wordt is dus van grote waarde. Op deze inspiratie-pagina’s gaan wij er dieper op in en helpen wij jullie op weg met tips en tricks, interessante interviews en geschikte gear. Vergeet ook niet mee te doen met onze maandelijkse fotowedstrijd!

Ontdek dit thema

Fotografietips

Kamera Express - blog - wat is de belichtingsdriehoek

Wat is de belichtingsdriehoek?

Goede belichting tijdens het fotograferen is erg belangrijk. In dit artikel leggen we je uit hoe de belichtingsdriehoek werkt.
 

> Lees het artikel

Kamera Express - blog - wat is diafragma

Wat is diafragma?

Je wilt het diafragma instellen, maar hoe doe je dat eigenlijk? Wat is de invloed op de scherptediepte? Geen nood! Na het lezen van dit artikel begrijp je het helemaal.

> Lees het artikel

Kamera Express - blog - wat is hdr-foto

Wat is HDR?

Wat is HDR-fotografie? Waar moet je op letten bij het maken van een HDR-foto? We hebben het op een rijtje gezet voor je!
 

> Lees het artikel

Kamera Express - blog - thuis een foto studio maken

Thuis een fotostudio maken

Je wilt een eigen fotostudio maken, maar wat heb je daar nu precies voor nodig? In dit artikel maken we een handig overzicht.
 

> Lees het artikel

Bekijk alle fotografietips >>

Keuzehulpen

Kamera Express - keuzehulp - welke camera past bij mij

Welke camera past bij mij?

Weet je niet zo goed welke soort camera het beste bij jouw behoeftens past? Wij hebben een handig overzicht voor je gemaakt.
 

> Lees het artikel

Kamera Express - keuzehulp - full frame versus crop

Full Frame versus Cropsensor

Wat betekenen de termen full frame en cropsensor? Wat is het verschil? En, wat is voor jou de beste keuze?
 
 

> Lees het artikel

Kamera Express - keuzehulp - spiegelreflex camera of systeem camera

Spiegelreflex- vs systeemcamera

Een systeem- of spiegelreflexcamera kopen? Wat is het verschil eigenlijk? Wij leggen het je uit!
 

> Lees het artikel

Kamera Express - keuzehulp - welke compact camera past bij mij

Welke compact camera past bij mij?

Wil je een compact camera kopen? Alleen weet je nog niet welke? Dan is het handig te weten waar je op moet letten.

> Lees het artikel

Bekijk alle keuzehulpen >>

Youtube: Behind your scenes

In "Behind your scenes" volgen we professionele beeldmakers achter de schermen. Van fotografen tot filmmakers. In deze YouTube-serie gaan we dieper in op wat hen beweegt, hoe ze te werk gaan en welke apparatuur en technieken ze gebruiken.

We zijn er van het begin tot het eind bij. Maken een praatje, lopen mee en vragen om tips. Wat maakt beeldmaken voor hen zo bijzonder? Waarom hebben ze voor een bepaalde stijl gekokzen? Wat kunnen ze jou meegeven? Dit alles en meer zie je in deze speciale serie.
 
 

Bekijk deze serie

YouTube

Kamera Express - Youtube - reviews

Reviews

Hoe zit het eigenlijk met dat ene nieuwe product? Is hij echt zo goed? Wat zijn de voor- en nadelen? Bij de playlist reviews geven we antwoord op deze vragen.

> Bekijk de playlist

Kamera Express - Youtube - kort en krachtig

Kort & krachtig

Wil je graag wat bijleren over foto en video? In de playlist Kort & krachtig leer je over de belangrijkste termen en technieken. Ook vertellen we meer over diverse producten.

> Bekijk de playlist

Kamera Express - Youtube - tips en tutorials

Tips & tutorials

Schrijven met licht, een hyperlapse maken en werken met een glazen bol. Hoe doe je dat zo goed mogelijk. In de playlist tips & tutorials helpen wij jou een handje.

> Bekijk de playlist

Kamera Express - Youtube - Academy

Academy

Til jouw foto's en video's naar een hoger niveau. De playlist Academy staat vol tips over specifieke thema's. Deze vind je uitgebreider terug op onze Academy.

> Bekijk de playlist

Bekijk ons YouTube-kanaal >>