Nieuws & inspiratie

Beeldmaken zit in ons hart

Fotograferen, filmen en vloggen. Als beeldmaker kan je het niet laten om beelden te maken. Met beelden laat je zien wat jou bezighoudt en bezielt. Beelden maken is leuk. Of het nu je vak is of vrijetijdsbesteding. Je wilt werk van je beelden maken. Je leert graag meer en zoekt dolgraag naar inspiratie. Daarom inspireren en stimuleren we met alle liefde op het gebied van foto en video. Niet alleen in de winkel, maar ook online op dit blog.

 

Snel naar: Inspiratie thema's | Fotografietips | Keuzehulp | Youtube

 

Inspiratie thema's

Drones

Bekijk de wereld vanuit een heel ander perspectief met een drone. En maak unieke beelden die je niet snel met eigen ogen ziet.

> Bekijk het thema

Actiefotografie

Een spectaculaire finish of het belangrijkste doelpunt. Ga mee naar de zijlijn en ontdek hoe je zo'n beslissend moment vastlegt.

> Bekijk het thema

Portretfotografie

Bij een geslaagd portret spat de ziel van je model van de foto af. Kom er achter hoe je een foto met model tot leven brengt.

> Bekijk het thema

Vloggen

Je hebt vele manieren van vloggen. Wat past het beste bij jou? Ontdek de kleurrijke en veelzijdige weergave van het vlogbestaan.

> Bekijk het thema

Bekijk alle inspiratie thema's >>

Meet the Pro

In Meet the Pro gaan we, vanuit onze studio, tien weken lang in gesprek met de grootste fotografen en filmmakers van Nederland en Europa.

Iedere week hebben we een nieuwe gast en stellen we hem of haar de vragen die jullie inzenden. Ook beoordelen de gastfotografen/filmmakers iedere week een aantal ingezonden foto’s of video’s vanuit de community.

Ontdek onze pro's

Fotografietips

Alles wat je wilt weten over bokeh

Je hebt het woord vast wel eens voorbij zien komen: Bokeh. Maar wat is het precies? En hoe krijg je het effect in je foto’s?

> Lees het artikel

Regenboog fotograferen

Zo fotografeer je een regenboog

Wil jij de mooiste regenboog foto maken? Dat gaat je zeker lukken met deze tips. Wees er snel bij. Anders is hij weg.

> Lees het artikel

thuis fotostudio maken

Thuis een fotostudio maken

Bij portret-, newborn- of productfotografie is een studio erg handig. Met deze tips bouw je er een heel makkelijk in je eigen huis.

> Lees het artikel

beginnen met fotografie

Tips om te beginnen met fotograferen

Je wilt beginnen met fotograferen. Maar waar begin je? Dit is alles wat je moet weten als beginnend fotograaf.

> Lees het artikel

Bekijk alle fotografietips >>

Keuzehulpen

keuzehulp camera

Welke camera past bij mij

Je wilt een camera kopen. Het aanbod is zo groot. Welke cameta past het beste bij jou en je wensen? Je ontdekt het in dit artikel.

> Lees het artikel

spiegelreflexcamera versus systeemcamera

Spiegelreflex- versus systeemcamera

Je wilt een camera kopen. Maar welke? Kies je een spiegelreflex of ga je voor een systeemcamera? In dit artikel ontdek je de verschillen.

> Lees het artikel

welke lens moet ik kopen

Welke lens moet ik kopen?

Na veel nadenken en research heb je een camera gekocht. Daar moet een mooie lens bij. Ontdek welke lens de beste optie voor jou is.

> Lees het artikel

welke drone past bij mij

Welke drone past bij mij

Van beginner tot professional, van een klein tot groot budget. Er zijn zoveel drones. Wat is het verschil? En: Welke drone past bij jou?

> Lees het artikel

Bekijk alle keuzehulpen >>

Youtube: Behind your scenes

In "Behind your scenes" volgen we professionele beeldmakers achter de schermen. Van fotografen tot filmmakers. In deze YouTube-serie gaan we dieper in op wat hen beweegt, hoe ze te werk gaan en welke apparatuur en technieken ze gebruiken.

We zijn er van het begin tot het eind bij. Maken een praatje, lopen mee en vragen om tips. Wat maakt beeldmaken voor hen zo bijzonder? Waarom hebben ze voor een bepaalde stijl gekokzen? Wat kunnen ze jou meegeven? Dit alles en meer zie je in deze speciale serie.
 
 

Bekijk deze serie

YouTube

Kamera Express - Youtube - reviews

Reviews

Hoe zit het eigenlijk met dat ene nieuwe product? Is hij echt zo goed? Wat zijn de voor- en nadelen? Bij de playlist reviews geven we antwoord op deze vragen.

> Bekijk de playlist

Kamera Express - Youtube - kort en krachtig

Kort & krachtig

Wil je graag wat bijleren over foto en video? In de playlist Kort & krachtig leer je over de belangrijkste termen en technieken. Ook vertellen we meer over diverse producten.

> Bekijk de playlist

Kamera Express - Youtube - tips en tutorials

Tips & tutorials

Schrijven met licht, een hyperlapse maken en werken met een glazen bol. Hoe doe je dat zo goed mogelijk. In de playlist tips & tutorials helpen wij jou een handje.

> Bekijk de playlist

Kamera Express - Youtube - Academy

Academy

Til jouw foto's en video's naar een hoger niveau. De playlist Academy staat vol tips over specifieke thema's. Deze vind je uitgebreider terug op onze Academy.

> Bekijk de playlist

Bekijk ons YouTube-kanaal >>