Panasonic Lumix S1, S1R en S1H full frame systeemcamera's

Sinds 2019 heeft Panasonic heeft niet één, niet twee, maar drie full frame systeemcamera's! De S1, S1R en S1H. De S1R is een high-end model van 47.3 megapixel en de S1 een goedkoper model van 24.2 megapixel. De S1H kwam iets later op de markt en biedt filmmakers een krachtige 6K film resolutie. In alle drie de gevallen gaat het om een full frame sensor. De camera's hebben in samenwerking met Leica een L-mount gekregen. Panasonic komt daarom ook met een volledig nieuwe lijn van objectieven. Lees meer daarover onderaan deze pagina. De S1 en S1R camera's zijn voorzien van een 4K 60fps filmfunctie en kunnen in Full HD slow-motion filmen tot wel 180fps. Alle drie beschikken over een 5-assige beeldstabilisatie en een dubbele kaartsleuf voor SD en XQD kaarten. Met de S1R maakt u dankzij geavanceerde technologie RAW foto's van wel 187 megapixels.

 S1S1RS1H
Megapixels 24.2 47.3 24.4
Video 4K 60fps 4K 60fps 6K 24fps
ISO bereik 51.200 25.600 51.000
Dubbel kaartslot SD & XQD SD & XQD SD & XQD
High Res mode 96 megapixel 187 megapixel 96 megapixel
Beeldstabilisatie

 

 

 

HLG Photo mode

 

 

 

Full frame

 

 

 

 

 

Geavanceerde beeldstabilisatie

De Lumix S-serie camera's beschikken over een 5-assig Body I.S. stabilisatiesysteem, dat trillingen van de camera tegenwerkt. Je kunt hierdoor een langzamere sluitertijd gebruiken van 5,5 stops. Doordat de nieuwe lenzen van Panasonic ook een 2-assige stabilisatie hebben, zorgt het Dual I.S. systeem van de camera voor een compensatieniveau van wel 6 stops. Ervaar de meest stabiele camera beelden met deze Lumix camera's.

High Resolution mode

Met de High Resolution modus maakt de camera 8 foto´s achter elkaar, terwijl de sensor zich bij iedere foto een halve pixel verplaatst. Vervolgens worden deze foto´s tot één beeld verwerkt waardoor u haarscherpe details zichbaar krijgt, die anders niet te zien waren. De Lumix S1 en S1H maken hiermee foto's van 96 megapixels en de S1R maarliefst 187 megapixels! Die laatste levert een RAW bestand op van 16.736 x 11.168 pixels. Je kan elk detail haarscherp zien. Deze modus is bijvoorbeeld zeer geschikt voor landschapsfoto´s, die dankzij de details zeer natuurgetrouw weergeven worden. Ook is het hiermee mogelijk om bewegingsonscherpte te onderdrukken in situaties met bewegende onderwerpen.

A.I. Autofocus

Het scherpstelsysteem van de Lumix camera's is zeer snel dankzij de contrastdetectie en DFD-technologie in de camera. In combinatie met de nieuwe serie Lumix-S lenzen kan de camera scherpstellen binnen 0,08 seconde! Dat is een snelheid van wel 480fps. De AF tracking modus maakt gebruik van een geavanceerde Artificial Intelligence technologie waardoor mensen en dieren worden herkend. Het systeem stelt scherp en volgt het onderwerp én kan zelfs anticiperen op bewegingspatronen. Menselijke vormen worden herkend, dus het is niet eens nodig dat je een gezicht in beeld hebt. Bij portretten zorgt de camera zelf dat er focus wordt gelegd op de ogen dankzij de pupildetectie. Maak burstopnames van 9fps of zelfs 30fps met 18 megapixels.

HLG Photo mode

De nieuwe HLG Photo modus maakt foto´s met een groter dynamisch bereik, waardoor zowel de lichte als donkere tonen goed weergeven kunnen worden. Hierdoor komt de kleurwegave van de foto heel nauw overeen met het menselijk oog. 

 

 

 

Panasonic Lumix S-serie lenzen

Vlak voor de Photokina 2018 in Keulen hebben Leica Camera AG, Panasonic en Sigma een zeer speciale samenwerking aangekondigd; de 'L-Mount Alliance'. Dit bondgenoodschap is een ongekende manier van samenwerken en zal vooral voordelen hebben voor de gebruikers van de drie merken. Deze samenwerking maakt het voor Panasonic en Sigma mogelijk om de L-mount van Leica te gebruiken op hun toekomstige camera's en lenzen. Panasonic heeft haar S-serie full frame systeemcamera's nu als eerste voorzien van een L-mount. Deze mount is niet alleen groter, maar zorgt ook voor een kleinere afstand tussen de mount en de sensor voor een nog hogere beeldkwaliteit. De L-mount zorgt er voor dat je naast de S-serie lenzen ook een breed assortiment aan Leica en Sigma lenzen op de S1, S1R en S1H kan gebruiken zonder verlies van kwaliteit. 

Bekijk hier alle geschikte L-objectieven. 

 

Onze favorieten:

Panasonic 24-105mm F/4.0 L-mount

 • Voor algemeen gebruik
 • Vergrotingsfactor van 0,5x voor macro-opnames
 • 6-stops beeldstabilisatie
 • 16 elementen in 13 groepen
 • Weerbestendig ontwerp

Bekijk hier!

Panasonic 70-200mm F/4.0 L-mount

 • Lens voor sport-, actie- en natuuropnames
 • Voor foto- en videografie
 • 6-stops beeldstabilisatie
 • Prachtige bokeh-effecten
 • 23 elementen in 7 groepen
 • Weerbestendig ontwerp

Bekijk hier!

Panasonic 50mm F/1.4 L-mount


 • Groot diafragma van f/1.4
 • Voor foto- en videografie
 • Perfecte 50mm prime lens
 • 11 diafragmabladen
 • 13 elementen in 11 groepen
 • Weerbestendig ontwerp

Bekijk hier!

Terug naar de overzichtspagina