Profoto A1X, nog meer flitsen op vol vermogen met deze kleine flitser

Profoto heeft de nieuwste telg in de familie van de compacte studioflitsers aangekondigd: de Profoto A1X!

De Profoto A1X is in alles een echte Profoto flitser, maar dan in een kleiner formaat dan bijvoorbeeld de Profoto B1X. Ten opzichte van zijn voorganger, de Profoto A1, kan de A1X 450x flitsen op vol vermogen in plaats van 350x. Daarnaast beschikt de A1X nu over 20 verschillende channels zodat pers- en studiofotografen niet elkaars flitsers triggeren. Daarnaast heeft Profoto ook de recycle time ten opzichte van zijn voorganger weten te verlagen naar 0.05-1.0 seconden.

In onderstaande video laat fotograaf Audrey Woulard zien hoe ze de Profoto A1X gebruikt in haar dagelijkse werk.

De unieke ronde kop levert licht dat zowel natuurlijk als mooi is met een zachte, gladde afloop. De A1X is zeer eenvoudig in gebruik, met supersnelle recycle tijden en een batterij die lang meegaat, zodat u nooit een shot hoeft te missen. Of u nu onderweg bent, de A1X op uw camera gebruikt of juist vanuit de hand, deze flitser biedt overal indrukwekkende verlichting. Het bevat een slimme, magnetische bevestiging voor drie speciale A-serie Light Shaping Tools die u snel en gemakkelijk op en af kunt klikken; een Dome Diffuser, Wide Lens en Bounce Card. Deze kunnen bovendien gestapeld worden voor meer creatieve mogelijkheden. De Profoto A1X heeft ook een ingebouwde LED instellamp die het makkelijk maakt om het licht in te stellen en te zien hoe het licht en schaduwen vallen.

Het Hi-Res display van de Profoto A1X is groot, helder en overzichtelijk en zorgt, net als bij alle andere Profoto flitsers, voor een intuïtieve bediening. U hoeft geen lange handleidingen door te lezen om te begrijpen hoe de A1X werkt. Met de ingebouwde AirTTL en HSS creëert u snel en gemakkelijk professionele resultaten en met de Air Remote afstandsbediening kunt u naadloos verbinding maken met andere Profoto flitsers en ze eenvoudig vanuit de A1X bedienen. De Profoto A1X is niet alleen een on-camera flitser, maar ook zeer effectief off-camera

Specificaties Profoto A1X

Profoto A1X

Ronde kop met een zachte, gladde en natuurlijke val van het licht
Te verbinden met de Profoto app voor uitgebreide instellingen*
Aan te sturen door alle Air Remotes van Profoto
20 sync kanalen
Slimme magnetische klikbevestiging voor A1X lightshapers
Geïntegreerde AirTTL afstandsbediening om met de A1X op uw camera ook andere Profoto flitsers aan te kunnen sturen
0,05-1,0s recycling tijd dankzij de oplaadbare en vervangbare Li-Ion batterij
Verkrijgbaar voor: Canon, Fujifilm, NikonOIympus en Sony
*Compatibel voor iPhone 7 en later en iOS 11 en later. Android   wordt in een toekomstige firmupdate toegevoegd.

Profoto A1X zelf uitproberen?

Wilt u de Profoto A1X zelf uitproberen? Dan kunt bij ons het producten huren! Neem contact op met de desbetreffende winkel voor de beschikbaarheid van de Profoto Connect.

Profoto A1X in actie

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van de Profoto A1X in actie!