Profoto Connect

De Profoto Connect is een knoploze remote die uitblinkt in zijn eenvoud. Omdat je niet door allerlei menu’s hoeft en met verschillende knoppen hoeft te dealen is de Connect zeer gebruiksvriendelijk.

De trigger is ideaal als je op locatie een externe flitser wilt gebruiken. De Connect is compatibel met alle AirTTL-flitsers van Profoto. De trigger heeft drie standen: Auto, Manual en uit. Schakelen hiertussen doe je door simpelweg te draaien aan de unit. In de automatische stand hoef je nergens over na te denken en creëert de Connect samen met de verbonden flitser automatisch het juiste licht. Voor kleine aanpassingen aan de automatische flitsstand kan je terecht in de Profoto-app of direct op de camera als deze beschikt over FEC (Flash Exposure Compensation). Ben je op zoek naar meer mogelijkheden, dan kan je het licht verder finetunen in de Manual stand. Ook hierbij maak je gebruik van de Profoto-app.

In onderstaande video laat fotograaf Audrey Woulard zien hoe ze de Profoto Connect gebruikt in haar dagelijkse werk.


De Connect is klein, lichtgewicht en heeft een prachtig minimalistisch design. Bovenop vind je een klein lampje dat groen wordt als je de Connect aan zet en wit als deze verbonden is met de flitser. Hij beschikt over een ingebouwde oplaadbare LiPo-batterij, goed voor een batterijduur van 30 uur.

“Working with the Profoto Connect has actually been a life-changing experience for me, especially as a natural-light photographer. It takes away all the technical aspects of using flash and gives my images the quality and kiss of light that they need”

– Audrey Woulard, fotograaf

Belangrijkste kenmerken van de Profoto Connect:

Knoploze remote voor alle Profoto AirTTL-flitsers

Bevestiging in de hotshoe van je camera

Draadloos een externe flitser aansturen

Klein, lichtgewicht en minimalistisch design

Finetunen in de Profoto-app

Drie standen: Auto, Manual en uit

Verkrijgbaar voor: Canon, Fujifilm, NikonOIympus en Sony

De Profoto-app

De Profoto-app is er voor iOS en is geschikt voor iPhone 7 en nieuwer. Profoto werkt aan een app voor Android die in de herfst van 2019 verwacht wordt.

App Store