Straat en architectuur

Overzichtspagina

Straat en architectuur bij Kamera Express

Deze maand staat in het teken van straat- en architectuurfotografie. Op deze pagina is daarom allerlei handige informatie, tips en musthaves verzameld. Heeft u even geen inspiratie voor waar u precies wilt gaan fotograferen? Neem dan een kijkje op de pagina met locaties, waarin we een aantal mooie plaatsen voor straat- en architectuurfotografie op een rijtje hebben gezet. Ook hebben we verschillende fotografen gevraagd om het verhaal achter hun foto's te delen, wat hele leuke anekdotes oplevert. Eén van die fotografen is Bas Losekoot, die we in een interview aan de tand hebben gevoeld over zijn Urban Millennium Project. 

Natuurlijk worden er in het kader van het thema weer allerlei activiteiten georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een lezing tilt-shift fotografie door Tony Vingerhoets, waar hij o.a. vertelt over architectuurfotografie. Ook kunt u deelnemen aan de Leica City Experience. Daar gaat u onder begeleiding van fotograaf Joeri van der Kloet de stad in om de fijne kneepjes van straatfotografie onder de knie te krijgen. Heeft u een mooie straatfoto gemaakt? Vergeet deze dan niet te delen! Wie weet bent u de winnaar van de Fujifilm X-E3 camera met 23mm objectief. Straatfotograaf Maarten van der Voorde is fan, zoals te zien is in de video. 

Dus, wilt u thuiskomen met de mooiste straatfoto's of gebouwen op een unieke manier vastleggen? Kijk dan snel verder op deze pagina!

Tips

Musthaves

Locaties

Activiteiten

Het verhaal achter de foto

Bas Losekoot over zijn Urban Millennium Project

Uitgelicht: tilt/shift fotografie

How to: interieurfotografie

Filters bij architectuurfotografie

Review Tokina firin

Review: Panasonic GX9

Fujifilm fotowedstrijd straat