Modelfotografie originele portretten

Top 20 fotografie blogs

De top 20 fotografie blogs bundelt de beste en meest interessante fotografie blogs van het moment. Bent u op zoek naar inspiratie? Neem dan zeker een kijkje op onderstaande blogs!

Zoom

De mannen en vrouwen die achter de website Zoom zitten, hebben al jaren een grote passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Ze hebben iedere dag een foto van de dag, die enthousiaste hobby fotografen op de website kunnen plaatsen. Daarnaast brengen ze ook een volledig magazine uit waar je alle ins en outs van jouw camera leert kennen. Wij vinden dat Zoom.nl het verdient heeft, omdat je je bij Zoom.nl écht leert ontwikkelen als fotograaf!

Photofacts

Het blogteam van Photofacts, met als aanvoerder Elja Trum, zorgt er al ontzettend lang voor dat consumenten op de hoogte blijven over alles wat met fotografie te maken heeft. Zo ben je hier op de juiste plek voor gedegen reviews als je een nieuwe camera wilt kopen, maar ook zeker voor de allerbeste tips! Deze uit de hand gelopen hobby van Elja zorgt ervoor dat heel Nederland een kei wordt in het maken van de mooiste foto’s!

Foodness

Foodness van bedenkster en schrijfster Claartje verdient wat ons betreft een speciale vermelding. Ze heeft namelijk twee werelden gecombineerd op haar blog. Dit zijn diëten/voeding en fotografie. Hierdoor blijf je niet alleen op de hoogte van gezonde en heerlijke recepten, maar zijn deze ook nog prachtig gefotografeerd. Het water loopt ons, dankzij die perfecte plaatjes, nu al in de mond.

Rudgr

Rutger van het gelijknamige Rudgr heeft het voor elkaar gekregen om van zijn hobby zijn werk te maken. Hij is namelijk nu fulltime fotograaf en niet zomaar één… Hij is namelijk één van de beste festival fotografen die er op dit moment zijn. Daarom is hij op bijna ieder groot festival te zien en maakt hij daar de mooiste foto’s. Wij vinden het heel mooi dat Rutger fotografie tot een nieuw niveau heeft gebracht met zijn foto’s, daarom mag hij ook niet ontbreken in dit lijstje!

DigifotoPRO

DigifotoPRO lukt het om verschillende takken van sport bij fotografie samen te voegen. Zo ben je hier op de juiste plek als je al het camera nieuws wilt lezen, maar ook voor gadgets en gears om jouw camera mee uit te rusten. Deze grote verscheidenheid aan fotografie onderdelen zorgt ervoor dat we het niet kunnen laten om regelmatig even op DigifotoPRO te kijken. Helemaal nu de sectie drones ook nog aan de site is toegevoegd. Dit geeft aan dat DigifotoPRO nog steeds aan het innoveren is en steeds blijft groeien als platform. 

Digifotostarter

Qua naam lijken Digifoto Starter en DigifotoPRO op elkaar, maar er zitten wezenlijke verschillen tussen de sites. Zo is dit naast een site waar je camera’s kunt vergelijken ook een site waar je kunt leren. Digifoto Starter heeft namelijk een onderdeel in de site waar je alles op het gebied van fotografie kunt leren. Daarnaast zijn ze zelfs laatst begonnen met een podcast, wat volgens ons een groot succes was!

Thijs Schouten

Thijs is al meer dan tien jaar verknocht aan zijn camera en laat z’n foto’s regelmatig zien op thijsschouten.com. Waar je in het begin van zijn blog vooral mooie foto’s zag, komen er nu ook steeds meer artikelen te staan. Hij is namelijk dol op uitleg geven over het vak fotografie. Daarnaast zien we ook regelmatig reviews voorbij komen, waardoor zijn lezers weten wat de juiste camera voor hen is!

Macenzo

Wat voornamelijk opvalt aan Macenzo van Dirk is dat er op de website niet onwijs veel staat. Hierdoor dachten we dat Macenzo er niet meer was, maar toen gingen we verder kijken dan onze neus lang was en kwamen we instagram tegen. Hier is Maceno écht booming! De ene na de andere foto zien we voorbijkomen en het aantal volgers blijft ook maar stijgen. We kunnen Dirk dan ook wel scharen tot één van de topfotografen van Nederland. Om deze reden mag Dirk met Macenzo ook niet ontbreken!

Simone's Kitchen

Ook Simone van Simone’s Kitchen is een échte foodfotografe. Wij vinden het vooral heel erg mooi hoe ze ermee begonnen is. In het begin was het namelijk echt zwoegen en werken voor haar, maar ze werd er steeds beter in. Vooral door te lezen en alles als een spons op te slaan over foodfotografie heeft ervoor gezorgd dat haar foto’s nu zo mooi zijn. Wij vinden haar dan ook een echte doorzetter!

Yvonnevanderlaan.nl

De volgende in dit rijtje  is Yvonne. Yvonne blogt al jaren op haar reisblog Yvonnevanderlaan.nl en neemt haar lezers overal mee naar toe. Wat wij vooral heel erg leuk vinden aan haar blog is dat ze haar familie overal mee naartoe neemt. Hierdoor ziet niet alleen zij, maar ook de rest van het gezin prachtige plekjes in de wereld. Deze mooie plekken worden allemaal haarfijn vastgelegd en bij iedere foto hoor je bij ons de oh’s en ah’s!

Eelk

Eelkje van het blog Eelk maakt als freelance fotograaf prachtige foto’s. Dit doet ze op verschillende evenementen, conferenties en bedrijfsfeesten. Daarnaast reist ze ook de hele wereld rond. Hierdoor zie je ten alle tijden creatieve en originele foto’s terug op haar site en haar social media. Wij blijven Eelkje dan ook zeker volgen bij haar volgende avonturen!

Digitale fotografievakantie

Patrick en Babs delen een gezamelijke hobby, fotografie. In het prachtige Frankrijk nemen ze geregeld verschillende cursisten mee die ze alle kneepjes van het fotografie vak bijbrengen. Dit doen zij al twaalf seizoenen lang en ze kunnen dan wel onder de ervaren fotografen worden geschaard. Door het andere leren, leren zij per slot van rekening ook steeds weer bij. Wij willen jullie graag bedanken dat jullie anderen zo goed helpen!

Vink Academy

Laura van Vink Acamedy is op haar 25e begonnen met het schrijven over fotografie. Dit doet zij zo passievol, omdat ze anderen net zo goed wilt maken in fotograferen. Daarom vind je op haar site geen technische praat, maar veel vaker een fijne directe uitleg hoe een foto het best gemaakt kan worden. Ook heeft ze een complete kennisbank opgenomen, waar je alle moeilijke termen met betrekking tot fotografie kunt vinden. Dankjewel dat je anderen helpt met je blog en hopelijk ga je nog lang hiermee door Laura!

Moor fotografie

Peter en Hetty hebben samen Moor fotografie opgezet, waar ze alles met betrekking tot fotografie op zetten. Daarnaast hebben ze ook nog de fotografie praktijkschool. Hier krijgt iedereen de kans om het vak fotografie eigen te maken. Online word je op een persoonlijke manier wegwijs gemaakt in fotografie landschap. Dit initiatief kunnen wij natuurlijk alleen maar aanmoedigen!

Fotografille

Evelien is in 2010 begonnen met haar blog Fotografille. Met haar blog probeert ze anderen te inspireren en alles te leren wat er te leren valt over fotograferen. In het begin werden er, hoe kan het ook anders, foto’s gepost op Fotografille, maar later kwamen hier verschillende artikelen bij. Ze is wat ons écht een inspiratie, aangezien ze met haar blog ervoor wilt zorgen dat voornamelijk meer meiden en vrouwen de camera erbij pakken. Geen moeilijke woorden, nee vooral de creatieve kant komt aan bod!

Schnek fotografie

Han is wat ons betreft één van de beste cursusleiders in Nederland. Hij geeft dan ook al jaren verschillende fotografiecursussen, die allemaal spannend en uitdagend zijn. Hiermee heeft hij al vele hobby fotografen geleerd hoe zij beter met de camera om kunnen gaan. Voor alles wat met fotografie te maken heeft, heeft Han wel een cursus. Hierdoor weet je zeker dat je altijd bij hem terecht kan! Hopelijk ga je nog lang door met het geven van deze goede en leuke cursussen!

Fotografieclub Argentum

We hebben één fotografieclub in dit rijtje opgenomen. Dit omdat wij vinden dat fotografieclub Argentum een speciale vermelding verdient. Wat wij vooral heel erg goed vinden aan de fotoclub is dat er regelmatig gast fotografen komen. Hierdoor leren de leden steeds weer nieuwe dingen en wordt algemeen niveau ook omhoog gekrikt. Wij hopen dat de fotoclub nog lang zal bestaan en mensen blijft inspireren, van harte!

Cameradeals.be

Hoewel de naam doet vermoeden dat je op deze site alleen maar camera deals kan vinden, kan je hier ook terecht voor camera-apparatuur productinformatie, film en fotografie tips en je dagelijkse portie aan nieuws over alles dat te maken heeft met camera’s, drones, lenzen en accessoires. Achter deze Belgische website zit de Nederlandse fotograaf en filmer Yoreh Schipper, die deze snelgroeiende website in 2019 heeft opgezet en zowel het Vlaamse als Nederlandse publiek bedient.

On a hazy morning

Het team van ‘On a hazy morning’ weet ons dagelijks te verrassen met prachtige foto’s. Deze zijn voornamelijk van de stad Amsterdam, waar ze ook gevestigd zijn. Vooral op de social media’s als Instagram en Facebook doen de fotografen van ‘On a hazy morning’ het heel erg goed. Dit begrepen wij maar al te goed toen we wat langer het account gingen bekijken. De klasse druipt van de foto’s af en daar willen we ze dan ook een heel groot compliment voor geven.