de beste videocamera

De beste videocamera voor op reis

Wil jij altijd kunnen blijven nagenieten van jouw vakantie? Neem dan een videocamera of camcorder mee om je reis vast te leggen. Zo kan je altijd terug kijken of je avonturen aan vrienden en familie laten zien. In dit artikel gaan we op zoek naar de beste videocamera voor op reis.

Stedentrips

Ga jij graag op reis naar de mooiste steden van de wereld? Dan is de volgende camcorder wellicht geschikt voor jou. De Sony FDR-AX33 is een compacte 4K Ultra-HD videocamera waarmee jij alles goed kan vastleggen. De 10x optische zoom is misschien niet zoveel als andere camcorders hebben, maar voor de gemiddelde stedentrip is dat meer dan genoeg. Bovendien krijg je wel extra scherpe kwaliteit en een uitstekende beeldstabilisatie. Je kan zelfs foto's maken van 20.6 megapixels als je een keer niet wilt filmen. Dankzij het scherpe beeld en de 5.1 surround microfoon ervaar je de video's na afloop alsof je nog steeds door die smalle straatjes van Zuid-Europa loopt.

Sony beste videocamera voor op reis


JVC beste videocamera voor op reis

Avontuur

Als je vaak onderweg bent tijdens je reizen en veel activiteiten onderneemt, dan is de JVC Everio serie erg geschikt. Deze videocamera's zijn enorm robuust gebouwd en kunnen tegen vallen, stoten, kou en extreme hitte. Daarnaast kunnen ze tot wel vijf meter onderwater. Let er wel op dat het geen volwaardige onderwatercamera is. Als je deze wilt gebruiken voor snorkelen en andere wateractiviteiten, dan is een onderwaterbehuizing wel aan te raden. De JVC GZ-RX625 kan tot wel 40x optisch zoomen en de JVC GZ-RY980HEU filmt al je avonturen in prachtige 4K kwaliteit.


Familievakantie

In plaats van rustig achterover te liggen terwijl de kinderen op de camping aan het spelen zijn, kan je ze natuurlijk ook filmen. Leuk voor later. De Panasonic HC-V770 is een mooie compacte en allround camcorder voor dagelijkse activiteiten tijdens jouw vakantie. De videocamera is gemakkelijk te bedienen en zelfs te besturen via je smartphone. Met 20x optische- en 50x I-zoom kan je alles van dichtbij tot verweg filmen en dankzij de beeldstabilisatie zijn je beelden mooi stabiel. De full-HD kwaliteit van deze camcorder is voor je vakantiefilm meer dan voldoende en je kan zelfs super slowmotion filmen voor leuke actie momenten op reis.

Panasonic beste videocamera voor op reis


GoPro beste videocamera voor op reis

Zon, zee en strand

Soms ga je alleen maar op reis voor de zon, de zee en het strand. Lig jij vrijwel je hele vakantie in het water? Dan kan je in plaats van een traditionele camcorder ook een actioncam meenemen, zoals de GoPro HERO8. Deze camara is erg compact, kan tegen een stootje én is water dicht tot tien meter diep. Ideaal voor de enthousiaste surfer en snorkelaar. De beelden zijn daarnaast prachtig in 4K resolutie en mooi stabiel dankzij de HyperSmooth stabilisatie. Buiten het water is deze camera ook goed, maar de geluidskwaliteit is dan bij andere camcorders een stuk beter. Daarom is een actioncam ook echt handig als je veel in het water te vinden bent, of extreme sporten beoefend.


Meer keuzehulp nodig?

Lees ook deze artikelen eens: