Beste fotocamera voor vakantie

De beste fotocamera voor vakantie

Ga je op vakantie? Neem dan één van deze camera’s mee.

Je vakantie kent talloze momenten die je maar al te graag vastlegt: of je nu voor de Sagrada Familia in Barcelona staat, geniet van de ondergaande zon op Santorini of hard moet lachen omdat je kind onder het Italiaanse ijs zit. Het liefst maak je van deze momenten blijvende herinneringen. Maar welke camera kun je hiervoor het beste gebruiken? Camera’s met een compact formaat en veel zoom zijn dan ideaal. Met dat uitgangspunt zetten we in dit artikel de beste fotocamera’s voor reisfotografie op een rij.

Travelzoomcamera | Bridgecamera | Outdoorcamera | Polaroid camera | Wegwerpcamera | Systeemcamera | Smartphone

Travelzoomcamera

Perfect voor een familievakantie & stedentrip

De naam verklapt het eigenlijk al: een travelzoomcamera is ideaal voor vakantie. Het is een echte alleskunner. Een compactcamera met een groot zoombereik, tot wel 40x. De camera is klein van formaat en licht waardoor hij makkelijk in je broekzak past. Verder is de camera eenvoudig te bedienen. Op het scherm zie precies wat je fotografeert. Deze kun je vaak ook kantelen. Ideaal voor selfies. En, wil je jouw foto’s snel delen? Dat gaat super makkelijk via WiFi of Bluetooth.

Bekijk onze travelzoomcamera's

De beste fotocamera voor vakantie: Travelzoom camera

Bridgecamera

Perfect voor een familievakantie, stedentrip & avontuurlijke vakantie

Met een bridgecamera, ook wel superzoomcamera genoemd, ga je nog een stapje verder. Deze compactcamera lijkt veel op een kleine spiegelreflexcamera. Alleen hoef je tussendoor niet van lens te wisselen. De camera heeft namelijk een groot intern objectief met extreme zoommogelijkheden (tot wel 125x). Dit vraagt wel om veel stabiliteit. Daarom is de body voorzien van extra grip. Sommige modellen hebben zelfs een zoeker, die bijdraagt aan de stabiliteit.

Bekijk onze bridgecamera's

De beste fotocamera voor vakantie: Bridge camera

Outdoorcamera

Perfect voor een snorkelvakantie, actieve vakantie & familievakantie

Voor de echte sportieve en actieve vakantiegangers zijn er outdoorcamera’s, zoals onderwatercamera’s en actioncams. Deze camera’s zijn klein, licht en robuust. Kou, schokken, stof, zand en water vormen daardoor geen probleem. Omdat je je tijdens alle actie niet bezig wilt houden met de instellingen, zijn de camera’s voorzien van automatische standen. Met deze camera’s kun je dus onbezorgd sandboarden, raften, paragliden en/of snorkelen.

Bekijk onze onderwatercamera's Bekijk onze actioncams

De beste fotocamera voor vakantie: Outdoor camera

Instantcamera

Perfect voor een familievakantie & stedentrip

Wil je jouw vakantie op een unieke manier vastleggen? Neem dan een instantcamera. Met deze camera druk je jouw vakantiefoto’s direct af. De witte rand rondom de foto kun je voorzien van leuke stickers en tekeningen, een datum of een persoonlijk bericht. Zo heb je meteen een fysieke herinnering die je bij thuiskomst op de muur kan plakken. Of je deelt ze direct met je vakantievrienden.

> 10 tips voor het maken van mooie polaroids

Bekijk onze instantcamera's

De beste fotocamera voor vakantie: Polaroid camera

Wegwerpcamera

Perfect voor een stedentrip

Je kent ze misschien nog wel van vroegere vakanties of schooluitjes: de wegwerpcamera's. Foto's schieten en nergens over na hoeven denken. Natuurlijk tussendoor wel even het rolletje doordraaien. Bij thuiskomst lever je de camera in en wacht je in spanning of op de afdrukken. Zijn ze gelukt of is zijn een paar foto's misschien te donker of te licht? Het hoort allemaal bij de charme van de analoge wegwerpcamera. Je herleeft je vakantie met een tastbare herinnering.

Bekijk onze wegwerpcamera's

De beste fotocamera voor vakantie: Wegwerpcamera

Systeemcamera

Perfect voor een stedentrip, avontuurlijke vakantie & familievakantie

Voor een groot fotografisch bereik op vakantie is een systeemcamera het beste. Het vormt de perfecte middenweg tussen formaat en kwaliteit. Het heeft namelijk dezelfde kwaliteit als een spiegelreflexcamera, maar is een stuk compacter. Je stelt hem dus volledig naar eigen wens in en hebt de mogelijkheid om van lens te wisselen. Hierdoor maak je eenvoudig verschillende type foto’s.

> Ontdek welke lens jij nodig hebt

Bekijk onze systeemcamera's

De beste fotocamera voor vakantie: Systeemcamera

Smartphone

Perfect voor familievakantie & stedentrip

Je hoeft niet altijd een camera in te pakken als je op vakantie gaat. De nieuwste smartphones maken uitstekende foto’s. Zeker als je een geavanceerde smartphonelens erop zet. Deze zijn er in allerlei soorten: van fisheye tot groothoek. Een groot voordeel is dat alles in je broekzak past. Zo hoef je nooit bang te zijn dat je een leuk of mooi moment mist.

Bekijk onze smartphonelenzen

De beste fotocamera voor vakantie: Smartphone

Profotonet fotoservices

Jouw vakantiefoto’s verdienen een mooie plek. Daarom kun je bij ons jouw foto’s afdrukken. Bekijk onze fotoservices en ontdek alle mogelijkheden. Van fotoafdrukken en wanddecoratie tot fotoboeken en kalenders.

Kamera Express Care Plan

Een cameraverzekering is geen overbodige luxe. Zeker als je op vakantie bent. Daarom hebben wij het Kamera Express Care Plan: een cameraverzekering met wereldwijde dekking.Meer lezen

Heb jij een mooie vakantie op de planning staan? En, wil je nog meer inspiratie opdoen of nieuwe dingen leren? Bekijk dan onze andere keuzehulp artikelen of inspiratieblogs.

beste videocamera op reis

VIDEOCAMERA OP REIS

Je wilt je vakantie vastleggen met een videocamera. Maar welke?

> Lees artikel

camera in vliegtuig

CAMERA MEE IN HET VLIEGTUIG

Met deze acht tips neem jij jouw camera met een gerust hart mee in het vliegtuig.

> Lees artikel

wintersport

FOTOGRAFEREN OP WINTERSPORT

Met deze tips wordt jouw wintersport onvergetelijk dankzij schitterende foto's.

> Lees artikel

skyline fotograferen

EEN SKYLINE FOTOGRAFEREN

Je wilt de skyline van New York, Tokio of Rotterdam fotograferen. Maar hoe?

> Lees artikel