Speciaal voor jullie, MagMod reviews van professionals!

Lees hier de review van Marlies Dekker, trouwfotograaf en meervouding Weddison Award Winnaar!

Mijn MagMod
Hoe leuk! Ik werd door Kamera Express onlangs gevraagd of ik als bruidsfotograaf wat producten wilde testen van het merk MagMod. Een zeer handig, magnetisch systeem voor op je reportageflitser. Met zo’n 45 bruiloften per jaar is er altijd wel een leuke gelegenheid om dit te kunnen testen, dus ja! Graag! De post komt mijn pakketje de volgende dag keurig brengen en het is een feest de geleverde doos uit te pakken. Elk onderdeel zit in een luxe en stevig boxje. Er is bij MagMod veel aandacht besteed aan de verpakking, het ziet er fancy uit. Met de complete inhoud van het toegestuurde MagMod pretpakket in mijn koffer ga ik dan ook enthousiast op pad met het eerst volgende bruidspaar. “Let’s test!”

In mijn pakket zitten verpakt: een MagGrip, een MagSphere (een omnibounce voor een zachter licht), een MagSnoot (om heel gericht je licht gebundeld te plaatsen) en een Maggrid (een handig grid waar je vervolgens ook nog eens diverse kleurfilters voor kunt plaatsen van stevig kunststof). Ook is er een filterhouder meegeleverd met een aantal kleurtonen die je er als laag tussen kunt klikken. Ideaal!

De MagGrip, een handig elastisch rubber, breng ik heel eenvoudig aan om de kop van de flitser. Het is even rekken en strekken maar al snel sluit de MagGrip naadloos aan om de kop van mijn flitser. In deze MagGrip zit, heel handig, een magneet verwerkt waardoor je daarna eenvoudig de diverse hulpstukken op je flitser kunt plaatsen. Het is heel simpel “click and go”.

Het eerste bruidspaar!
Mijn eerste bruidspaar wil graag een fotoshoot in hartje Rotterdam in Diergaarde Blijdorp. Omdat het regent duiken we het Oceanium in waar het super druk is met bezoekers vanwege het natte weer. Veel tijd heb ik dus niet om het bruidspaar te fotograferen zonder toeschouwers. Ik besluit een Maggrid met een oranje kleurfilter op het bruidspaar te richten om de blauwe kleurzweem van het enorme aquarium enigszins te compenseren en om wat warmte toe te voegen en achter het paar zet ik op de grond een MagSphere om de reflectie in de glazen wand nog wat te versterken. Dan hebben we exact 30 seconden de tijd om dé foto te maken omdat mijn assistent de bezoekers heel even weet tegen te houden. BAM! Dank je wel MagMod voor dit fraaie resultaat (en natuurlijk mijn assistent voor het even tegen houden van alle bezoekers!)

 

 

De MagGrid gebruik ik vervolgens ook nog om het bruidspaar uit te lichten op de bowlingbaan, wat ook een mooi plaatje oplevert! De MagSpere blijft die dag ook niet in de tas. Ik gebruik hem in de loop van de dag meerdere malen op de binnenlocatie om heerlijk te bouncen tegen het witte plafond van het restaurant, maar ook in de avond buiten om het bruidspaar tegen de ondergaande zon te fotograferen en zachtjes in te flitsen. Een prachtig zacht licht is het resultaat.

De tweede keer testen op, yes, nog een bruidspaar!
Ook de volgende dag, bij het volgende bruidspaar, komen de MagMod accessoires uit de koffer. In het stadhuis van Rotterdam test ik in 10 seconden de MagSnoot (omdat we eigenlijk niet de trap op mogen, maar de ramen zo prachtig zijn dat we het niet kunnen laten), die je heel handig kunt in- of uitvouwen om meer of minder “snoot-effect” te creëren. Het is click and klaar en de snoot zit op de reportageflitser.

In de avond bij de speeches van familieleden tijdens het eten komt de MagSphere ook weer uit de tas. Het is wederom “click and go” om het bruidspaar goed uit te lichten.

Conclusie
Al met al ben ik ontzettend enthousiast over het ontvangen MagMod systeem. Het werkt super snel en er zijn voldoende accessoires die je kunt inzetten om je bruidsparen goed uit te lichten. De MagBeam zat helaas niet in het pakket maar zou ik nog heel graag eens willen testen voor bijzondere effecten op locatie. De kwaliteit van MagMod is stevig en de kleine accessoires passen gemakkelijk ergens in mijn koffer.

Of je nu gericht licht wenst of wat verspreid zacht licht, on of off-camera… het MagMod systeem is je beste vriend voor alle mogelijke situaties op locatie.
Dank voor het testen! Ik ben fan!

Marlies Dekker,
Marlies Dekker Fotografie