GoPro HERO10 Black

GoPro HERO10 Black

Op 16 september 2021 is de GoPro HERO10 Black verschenen. Als opvolger van de populaire GoPro HERO9 Black heeft hij natuurlijk weer enkele verbeteringen in huis. Onder andere de schermen zijn veranderd, maar ook de maximale filmresolutie is verhoogd. Twijfel jij of je voor de nieuwste actioncam van GoPro moet gaan, of misschien toch de HERO9 of HERO8? We zetten de verschillen op een rijtje en helpen je om te kiezen.

In het kort | HERO8 vs. HERO9 vs. HERO10 | Inspiratie | Conclusie | Bestellen | Handige accessoires

GoPro HERO10 Black

De nieuwe HERO10 Black in het kort

De HERO10 Black is de nieuwste camera van GoPro en zorgt voor twee keer zo goede prestaties ten opzichte van zijn voorganger. Dit heeft de HERO10 onder andere te danken aan de GP2-chip, die video in 5,3K-resolutie met 60fps en foto’s in 23 megapixels mogelijk maakt. HyperSmooth 4.0 zorgt daarnaast voor een nog krachtigere beeldstabilisatie. hierdoor blijven jouw beelden haarscherp, zelfs in situaties met weinig licht. Het GoPro-abonnement en de Quik-app bieden je krachtige, gebruiksvriendelijke bewerkingstools en een locatie waar je al jouw opnamen kunt bewaren. De HERO10 is erg veelzijdig, naast het schieten van actiebeelden is de camera ook goed te gebruiken voor vloggen, livestreamen en het maken van selfies.

Specificaties: HERO8 Black vs. HERO9 Black vs. HERO10 Black

We hebben de belangrijkste specificaties van de drie nieuwste HERO-camera’s op een rijtje gezet. Zo kun je gemakkelijk zien wat er veranderd is.

 

HERO8

GoPro HERO8 Black

HERO9

GoPro HERO9 Black

HERO10

GoPro HERO10 Black

Megapixel sensor

12MP

20MP

23MP

Bitrate van 100 Mbps

2,7K / 4K

2,7K / 4K

2,7K / 4K / 5,3K

Processor

 GP1

  GP1

  GP2

Maximale fotoresolutie

12MP

20MP

23MP

Digitale lenzen / field of view

SuperView, Groothoek, Lineair,
Smal

SuperView, Groothoek, Lineair,
Smal, Lineair en Horizontaalstelling,
Smal

SuperView, Groothoek, Lineair,
Smal, Lineair en Horizontaalstelling,
Smal

Scherm voorkant

Status (zwart-wit)

Status + Live Preview
(kleur)

 Status + Live Preview
(kleur)

Grootte scherm achterkant

1,95”

2,27"

2,27"

Afmetingen (bxhxd)

66,3 x 48,6 x 28,4 mm

71 x 55 x 33,6 mm

71 x 55 x 33,6 mm

Gewicht

126 gram

158 gram

153 gram

Horizonvergrendeling

   Met MAX Lens-module  Met MAX Lens-module

Verwijderbare accu

1220mAh lithium-ion

1720mAh lithium-ion

1720mAh lithium-ion

Waterdicht

10 meter

10 meter

10 meter

Beeldstabilisatie

HyperSmooth 2.0

HyperSmooth 3.0

HyperSmooth 4.0

Horizon Levelling

 Met GoPro-app

Op de camera + app

Op de camera + app

TimeWarp video

TimeWarp 2.0

TimeWarp 3.0

TimeWarp 3.0

Interval timelapse foto's

0,5, 1, 2, 5, 10,
30, 60 sec, 2, 5,
30, 60 min

0,5, 1, 2, 5, 10,
30, 60 sec, 2, 5,
30, 60 min

0,5, 1, 2, 5, 10,
30, 60 sec, 2, 5,
30, 60 min

Slow motion

8x vertraging (1080p)

8x vertraging (1080p)

8x vertraging (2,7K)

HindSight

     

Scheduled Capture

     

Duration Capture

     

SuperPhoto

     

RAW foto's

     

LiveBurst

     

Webcammodus

     

Presets + custom presets

     

Inspiratie

Conclusie: nog sneller en krachtiger dan zijn voorgangers

GoPro maakt in haar HERO10 gebruik van de nieuwe GP2-chip. Hierdoor kun je genieten van twee keer zo krachtige prestaties. Waar zijn voorganger nog 5K-videoresolutie in 30fps opnam, kun je met de nieuwe HERO10 5,3K-video opnamen maken met een framerate van 60fps. GoPro heeft de HyperSmooth 3.0 doorontwikkeld naar 4.0, een nog krachtigere stabilisatie voor vloeiende beelden.

Door de robuuste en waterdichte behuizing is de camera natuurlijk nog steeds ideaal voor de avonturier, maar deze nieuwe camera kan nog veel meer. Dankzij de mogelijkheid om foto’s met 23 megapixel te maken en te livestreamen in 1080p is de HERO10 een veelzijdige camera. Met HDR en SuperPhoto kun je de mooiste foto’s maken. Hou je ervan om je foto’s na te bewerken? Dan kun je je foto’s in RAW schieten. De beelden exporteer je eenvoudig naar de cloud tijdens het opladen, maar je kunt ze ook eenvoudig op andere apparaten zetten via een WiFi- of USB-verbinding met de Quik-App.

Met de GoPro HERO10 kun je ook weer gebruik maken van slimme functies als HindSight, Scheduled Capture en Duration Capture die nog niet vóór de HERO9 beschikbaar waren. Met HindSight is het geen probleem als je net hét moment gemist hebt. Ook de 30 seconden voordat je de opnameknop indrukt, worden namelijk opgenomen en meegenomen in jouw video. Met Scheduled Capture en Duration Capture denk je vooruit door opnames in te plannen en een maximale opnametijd aan te geven.

Al met al is de HERO10 iets gegroeid ten opzichte van zijn voorganger. Dit zien we vooral terug met de revolutionaire GP2-chip waardoor de prestaties van de camera tot wel twee keer zo sterk zijn. Verder beschikt de HERO10 over hetzelfde ontwerp als de HERO9, met een 2,27’’ LCD-touchscreen aan de achterkant en een 1,4’’ LCD-scherm aan de voorkant waarmee je over een Live Preview beschikt tijdens het filmen. Overigens laten deze schermen wel een hogere framerate en scherpere details zien dan op de voorganger. De accu van de HERO10 is dezelfde als in de HERO9, waardoor je je niet snel zorgen hoeft te maken over een lege batterij. Daarnaast is de HERO10 klaar voor snelladen, dus mocht je accu leeg raken, dan kun je binnen de kortste keren weer aan de slag.

Ben jij er al uit?

GoPro HERO10

GoPro
HERO10 Black

Bestel

GoPro HERO9

GoPro HERO9 Black

Bestel

GoPro HERO8

GoPro HERO8 Black

Bestel

Nieuwe, handige accessoires

GoPro Media Mod

GoPro Media Mod

De GoPro Media Mod is een super handig accessoire voor de vloggers. De module bevat namelijk een richtmicrofoon voor betere spraakopname, een 3.5mm microfoonpoort, een HDMI-uitgang voor het afspelen op externe monitors en twee accessoireschoenen voor verlichting, lcd-schermen of extra microfoons. De verwijderbare schuimrubberen microfoonhoes zorgt ervoor dat windstoten tot 32 km/u niet hoorbaar zijn in jouw video’s.

Bestel de GoPro Media Mod

GoPro Dual Battery Charger + Battery

GoPro Dual Battery Charger + Battery

De GoPro dubbele acculader is bedoeld om twee HERO10-accu’s tegelijk op te laden. De oplader werkt via USB en twee statuslampjes geven de oplaadstatus aan. Je krijgt één extra 1720 mAh sterke accu voor de HERO9 erbij. Zo kan je direct aan de slag met het laden van twee accu's: de originele van de HERO10 en deze extra accu. Dat betekent dat je nooit meer een moment hoeft te missen.

Bestel de GoPro Dual Battery Charger + Battery

GoPro Floaty

GoPro Floaty

Met de GoPro Floaty blijft de HERO10 Black drijven en wordt hij extra beschermd. Je gebruikt dit accessoire voor het maken van de tofste actiebeelden tijdens het snorkelen, surfen of wakeboarden. Dankzij het handige ontwerp behoudt je de toegang tot de knoppen, de beide schermen en de inklapbare bevestigingsplaatjes. Vanwege de felle oranje kleur verlies je hem niet uit het oog in het water.

Bestel de GoPro Floaty

GoPro Protective Housing

GoPro Protective Housing

De GoPro Protective Housing biedt extra bescherming aan de HERO10. De van zichzelf al robuuste behuizing van de actioncam kan met deze beschermende behuizing alles aan. Hij beschermt tegen stof en rondvliegend vuil tijdens extreme omstandigheden. Bovendien maakt hij de HERO10 tot 60 meter waterdicht in plaats van de originele 10 meter. Dat maakt jouw HERO10 ook geschikt voor diepzeeduiken.

Bestel de GoPro Protective Housing

GoPro Sleeve + Lanyard Black

GoPro Sleeve + Lanyard Black

De GoPro Sleeve + Lanyard Black is een hoogwaardige siliconen hoes voor jouw GoPro HERO10 actioncam. Zo voorkom je krassen of andere beschadigingen aan de camera. Met het koord draag je de camera om je nek, zodat je hem onderweg niet kwijt kan raken. Het koord is ook eenvoudig te verwijderen, waarna je de HERO10 met hoes en al kunt bevestigen op een mount. Hij is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, wit en blauw.

Bestel de GoPro Sleeve + Lanyard Black

GoPro The Handler 3.0

GoPro The Handler 3.0

De GoPro The Handler 3.0 helpt jou om je camera beter boven water te houden tijdens het filmen. De drijvende grip biedt stabiliteit en controle over je shot. Als de camera met The Handler en al in het water valt blijft deze niet alleen drijven, maar is hij ook nog eens makkelijk te spotten vanwege het oranje deel dat boven het water uitsteekt. Snel zal dat echter niet gebeuren, want de grip is voorzien van anti-slip materiaal.

Bestel de GoPro The Handler 3.0