Sony A7L

Sony A7L V

De perfecte camera voor linkshandige beeldmakers.

UPDATE | De eerste camera voor linkshandigen, de Sony A7L V, zou exclusief te koop zijn bij Kamera Express. We zijn hier namelijk niet vies van een grapje. Deze linkshandige systeemcamera is een 1 aprilgrap van Kamera Express in samenwerking met Sony.

Deze 1 aprilgrap kwam tot stand na de realisatie dat ons videoteam grotendeels linkshandig is. Onze videomakers grapten erover dat linkshandigen het soms wel moeilijk hebben, zo zitten alle knoppen op een camera bijvoorbeeld rechts. Dit is natuurlijk niet ideaal voor onze linkshandige collega’s! Het idee van de 1 aprilgrap ontstond en Sony haakte aan. Wil je meer weten? Bekijk dan onderstaande video:


Natuurlijk was de linkshandige systeemcamera beschikbaar voor pre-order. Degenen die een pre-order hebben geplaatst, stellen we uiteraard niet teleur. Houd dus goed je mail in de gaten.

In het kort | Eerste blik op de A7L V l Ins en outs van de camera | Specificaties

In het kort

De Sony A7L V heeft de kenmerken en specificaties van de hoogwaardige A7R V, maar dan met alle bedieningsknoppen aan de linkerkant. Dat is wat de nieuwe Sony A7L V zo bijzonder maakt. Benieuwd naar de camera? Bekijk dan deze video:

Een eerste blik op de Sony A7L V

Zoals je in de video ziet maakt Sony indruk met deze hybride, professionele camera. De waanzinnige autofocus helpt jou met scherpe beelden en met video-opnamen in 8K ben jij future proof. Zet de volgende stap in de wereld van fotografie en maak nog professionelere beelden.

Heb je genoeg van de camera gezien en ben je overtuigd? Klik dan hieronder!

Bestel de camera hier!

Ins en outs van de camera

Linkshandige bediening

Hét punt waarop de A7L V zich onderscheid van de rest. Linkshandige beeldmakers zullen het herkennen; je kunt je camera nooit met je favoriete hand bedienen. Dat is nu verleden tijd. De A7L V beschikt over alle bekende bedieningsknoppen, maar dan aan de andere kant van de camera zodat je hem gemakkelijk met links kunt bedienen.

Autofocus met AI

Je kunt jouw onderwerpen nog nauwkeuriger, sneller en consistenter volgen met de real-time autofocus op basis van AI-technologie met 693 autofocuspunten. Deze geavanceerde technologie helpt jou met een unieke en makkelijke manier van opnemen. De AI technologie voorspelt namelijk wat jouw onderwerp gaat doen. Naast mensen en dieren kan deze camera ook vogels, insecten en voertuigen volgen, zelfs in lastige omstandigheden.

Verbluffende details

Geniet zelfs bij moeilijk licht van prachtige details en nauwkeurige kleuren dankzij de krachtige full frame 61 MP sensor en BIONZ XR beeldprocessor. Met de ijzersterke buffer fotografeer je met 10 fps in burst-modus 88 foto’s op uncompressed RAW, 184 foto’s op compressed RAW en zelfs meer dan 1000 foto’s bij JPG. Ben jij op zoek naar nog meer details in jouw beelden? Ontdek dan de nieuwe Pixel Shift opnamemodus voor gedetailleerdere beelden van 240 megapixel. Ga jij graag op pad om wildlife te fotograferen? Gebruik dan de APS-C bijsnijdmodus voor een groter bereik en een optimale beeldkwaliteit van 26 MP.

Video-opnamen van 8K en 4K60P

Je filmt in 8K en 4K, kunt gebruik maken van 10-bits 4:2:2 opnamen en er zijn verschillende beeldprofielen mogelijk, zoals S-Cinetone en S-LOG. Dankzij het warmteoverdrachtsysteem kun je langdurig opnamen maken en je vind een Full-HDMI aansluiting terug in de body. Door de 8-stops interne beeldstabilisatie (IBIS) en focuscompensatie hoef jij je geen zorgen meer te maken over schokkerige beelden. Dit maakt de A7L V een echte hybride camera.

Gemaakt voor professionals

De A7L V biedt professionele beelden en bevat een uniek 4-assige kantelbaar touchscreen waarmee je het scherm volledig kunt tilten en flippen. Daarnaast bevat de camera een elektronische OLED Quad-XGA viewfinder met 9.44 miljoen dots resolutie en een sterke aluminium behuizing en sluiter die overgenomen zijn van de Sony A1.

Qua beeldformaten heb je met de A7L V ook meer keuze: zo kun je naast JPG, uncompressed RAW en compressed RAW nu ook kiezen voor lossless RAW, Dit beeldformaat zorgt voor 50 tot 80% kleinere bestanden met 26 MP maar zonder bestandsverlies.

Supersnelle overdracht en connectiviteit

Op het gebied van connectiviteit en overdracht heeft de Sony A7L V een stap verder gezet. Zo geniet je van een razendsnelle WiFi overdracht van 2,4 Ghz/5 Ghz en een SuperSpeed USB-C aansluiting van 10 Gbps om jouw content sneller op afstand te bedienen of over te dragen. Natuurlijk vind je in de body ook 2 kaartsleuven terug, waarmee je op zowel CFexpress Type A als SD-kaarten kunt opnemen.

Sony A7L V specificaties

Natuurlijk beschikt de A7L V, net zoals de A7R V, over touchscreen, bluetooth, WiFi, een NP-FZ100 accu en een silent shutter. Daarnaast zijn deze modellen stof- en spatwaterdicht waardoor jij onbezorgd kunt fotograferen. Een aantal verschillen tussen deze modellen lichten we in onderstaande tabel toe.

 

sony a7l v

sony a7r V

 

Sony A7L V

Sony A7R V

Bediening Linkshandig Rechtshandig
Aantal megapixel 61 megapixel 61 megapixel
Accuduur 530 foto's 530 foto's
AF-punten 693 693
Beeldstabilisatie 8 stops 8 stops
ISO-gevoeligheid 100-102.400 100-102.400
Beeldformaten JPEG, RAW, uncompressed RAW, lossless RAW JPEG, RAW, uncompressed RAW, lossless RAW
Kantelbaar scherm Kantelen, flippen en tilten Kantelen, flippen en tilten
Auto Focus Mens, dier, vogel, insect, auto, trein, vliegtuig Mens, dier, vogel, insect, auto, trein, vliegtuig
Max. video resolutie 8K 8K
Geheugenkaart 2x CFexpress Type A / SD UHS-1/II 2X CFexpress Type A / SD UHS-I/II
Gewicht incl. accu + geheugenkaart 723 gram 723 gram
 

Bekijk de Sony A7L V hier

Bestel de Sony A7R V hier

Ontdek alles over Sony