Kamera Express wint opnieuw ABN AMRO Webshop Award

Beste webshop in de categorie elektronica verslaat o.a. Bol.com en Coolblue

Kamera Express heeft voor de tweede keer de award voor ‘Beste Webshop’ gewonnen in de categorie elektronica. Dit werd gisteren bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse evenement van ABN AMRO in het Circulair Paviljoen in Amsterdam. De prijs is onderdeel van Retailer of the Year Awards. Met deze prijs verslaat Kamera Express sterke merken zoals Bol.com, Coolbue en Expert. Algemeen Directeur van Kamera Express, Ben Cornelisse: “Met onze omni-channel benadering en het uitgebreide portfolio van experts, willen we fotografen inspireren én blijven inspireren. Deze award is een blijk van waardering van de consument dat we echt op de goede weg zitten. Dat is iets om heel trots op te zijn!’’

Kamera Express maakt online shoppen eenvoudig en professioneel

Kamera Express helpt iedereen die geïnteresseerd is in goede fotografie bij de ontwikkeling en training met de juiste producten en advies van professionele fotografen. Hiervoor biedt Kamera Express deskundig advies, goede service en het grootste assortiment. Met een uitgebreid team van experts, de professionele klantenservice, de logistieke afdeling en het marketing- en inkoopteam blijft de webshop onze grote kracht. ‘’Wat wij belangrijk vinden is dat onze klanten op een eenvoudige wijze kunnen bestellen, hulp kunnen inschakelen waar nodig en kunnen kiezen uit een ruim assortiment. We blijven ons ontwikkelen op de webshop te optimaliseren. Dit doen we door goed te luisteren naar onze klanten en bij te sturen waar nodig.’’

Retailer of the Year Awards

De ‘ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland’ 2018-2019 en ‘ABN AMRO Webshop Awards’ 2018-2019 zijn onderdeel van de Retailer of the Year Awards, het jaarlijkse evenement van ABN AMRO. Ruim 215.000 Nederlandse consumenten mochten hun stem uitbrengen op de favoriete winkelketens en webshops. Het resultaat is 24 categoriewinnaars voor ABN AMRO Webshop Awards en 29 voor ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland.

Kamera Express is benoemd tot beste webshop in de categorie elektronica en staat naast grote merken in andere categorieën zoals HEMA en bol.com. Nieuwe categoriewinnaars van deze editie van de jaarlijkse verkiezing zijn Eye Wish Opticiens, Gall & Gall, Hornbach, Kruidvat, La Place, Runnersworld, The Stone en Wehkamp. Naast de categorieprijzen zijn ook de ‘ABN AMRO Retail Sustainability Award’ en ‘ABN AMRO Best Newcomer Award’ uitgereikt. Het thema dit jaar is ‘meer dan een transactie’ waarbij de functie van de winkel in de toekomst het uitgangspunt is. Erwin Binneveld van Spar University vertelde tijdens het evenement alle ontwikkelingen omtrent dit onderwerp.

ABN AMRO Retailer of The Year gala

Kamera Express is verkozen tot Beste Webshop van 2018-2019 en maakt hiermee ook kans op de ABN AMRO Retailer of the Year Overall Award, de belangrijkste titel op het gebied van retail in Nederland. Dit wordt op donderdag 18 oktober bekend gemaakt tijdens het ABN AMRO Retailer of the Year Gala op Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord. Ook worden de vakprijzen ‘ABN AMRO Beste Retail Executive’ en ‘ABN AMRO Beste Retail Managementteam’ uitgereikt. Tot 16 oktober kunnen consumenten stemmen op bestewinkelketen.nl en webshop-award.nl op hun favoriete retailer.

Vorig jaar wonnen we ook!

Lees het persbericht hieronder:

Kamera Express wint Webshop Award 2017-2018! (Beste Webshop in de categorie ‘Elektronica’)

Donderdag 14 september vond de feestelijke categorie-uitreiking van de Retailer of the Year Awards plaats. Met twee nominaties in de categorie ‘Elektronica’ op zak was het een spannende dag voor het Kamera Express team. Toen bekend gemaakt werd dat Kamera Express, ondanks de stevige concurrentie, uitgeroepen werd tot winnaar van de ‘Beste Webshop Award 2017-2018' was de blijdschap groot. De award werd overhandigd aan algemeen directeur Ben Cornelisse. “Kamera Express groeit niet alleen sterk offline, ook online maken we grote stappen met de ontwikkeling van een nieuwe website. Een verandering die niet onopgemerkt is gebleven bij onze klanten. Deze award is een bevestiging dat we op de goede weg zijn.”

Teamprestatie

Op 15 augustus werd bekendgemaakt dat Kamera Express genomineerd was voor de award voor Beste Winkelketen en de Webshop Award in de categorie ‘Elektronica’. Kamera Express is dit jaar hard bezig geweest met de ontwikkeling van haar webshop met als doel het optimaliseren van het gebruiksgemak. Dat de nieuwe website gewaardeerd werd bleek uit de beoordelingen. Veelgeprezen aspecten zijn het duidelijke bestelproces, de handige chatfunctie en het ruime assortiment. Toch is Cornelisse van mening dat techniek niet het belangrijkste aspect is voor het realiseren van een succesvolle webshop. “Techniek is één ding, maar zonder de juiste mensen kom je nergens. Het klantenservice team, de logistieke afdeling en het marketing- en inkoopteam zorgt er elke dag weer voor dat de webshop draaiende blijft en er tevens tiptop uitziet. Uit het prachtige eindcijfer 8,1 blijkt dat dit gewaardeerd wordt door het publiek! We zijn dan ook ontzettend blij en dankbaar dat wij deze prijs in ontvangst mogen nemen. Het is een teamprestatie en daar zijn we trots op, aldus Cornelisse.”

Omnichannel benadering

Kamera Express is volop in ontwikkeling. Niet alleen online, ook offline worden er tegen de trend in steeds nieuwe winkels geopend. Cornelisse: “Wij kiezen voor een omnichannel benadering waarbij service, deskundigheid en kwaliteit centraal staan. Overal. Of dat nu in één van onze 14 Superstores (1 oktober zal er een nieuwe winkel openen in Groningen) is of online via PC, tablet of smartphone, iedereen moet hetzelfde niveau van service ervaren.” Een strategie die haar vruchten afwerpt, zo blijkt uit het winnen van deze award.

ABN AMRO Retailer of The Year gala

Omdat Kamera Express winnaar is van de Beste Webshop van 2017-2018 in de categorie ‘Elektronica’ maakt het bedrijf automatisch kans op de ‘ABN AMRO Retailer of the Year Overall Award’. Deze award zal 26 oktober uitgereikt worden tijdens het Retailer of the Year Award gala op Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord. Consumenten kunnen de 30 categoriewinnaars, waaronder Kamera Express, blijven beoordelen via www.bestewinkelketen.nl/stemmen. Dit is mogelijk van 20 september tot en met 20 oktober.