Drone musthaves

De beste drone accessoires

Met een drone maak je prachtige beelden vanuit de lucht. Het biedt een totaal ander perspectief voor foto's en video's. Om het maximale uit je vlucht te halen en de mooiste beelden te maken, zijn er enkele onmisbare accessoires. Denk bijvoorbeeld aan reserve propellers of accu's. Of wat dacht je van een controller voor de besturing en items voor een betere landing en veilige vlucht. In dit artikel vind je de beste accessoires voor jouw drone.

Opzoek naar de beste drone voor jou?

Van beginner tot professional, van een klein tot groot budget. Er zijn zoveel drones. Wat is het verschil? En nog belangrijker: Welke drone past bij jou? Je ontdekt het met deze drone keuzehulp.

DJI Smart Controller

Controller & monitor

Beter zicht en een uitstekende besturing

Hoe je een drone bestuurt verschilt per type. Drones voor beginners zijn vaak te besturen met een smartphone en drones voor professionele dronepiloten bedien je met een controller. Dit kan met een ingebouwde monitor of met een losse monitor of met je smartphone. Welke je ook kiest, met een controller kan je een drone nauwkeuriger besturen. En met een aparte monitor heb je beter zicht op de beelden die je maakt.

> Bekijk alle controllers & monitoren

Accu & voeding

Altijd genoeg energie voor langere vluchten

Het is altijd handig om een extra accu bij je te hebben. Is je accu op, dan heb je altijd een reserve. Hiermee verleng je het aantal vlieguren. Maar dan ben je er nog niet. Een accu moet je ook kunnen opladen. Een car charger is ideaal voor onderweg en met een charging hub laad je al snel twee of meerdere accu's te gelijk.

> Bekijk alle accu's & laders

Drone accu en voeding

Belangrijk: Als je vanaf 2021 in de Open categorie wilt vliegen, is een Europees erkend Dronebewijs verplicht. Hiervoor dien je een (online) drone-opleiding en theorie-examen af te leggen. Heb je jouw examen gehaald? Dan vraag je jouw Europees Dronebewijs aan bij de RDW.

Drone bescherming

Bescherming

Bescherm de cruciale onderdelen

De camera en de propellers zijn de cruciale onderdelen van een drone. Zonder een goed werkende camera kan je geen mooie beelden maken. En met een kapotte propeller kan je niet meer vliegen. Iets wat je absoluut niet wilt. Het is dus belangrijk dat je de drone goed beschermt. Of je hem nu vervoert of aan het vliegen bent. Een Gimbal Protector en Propeller Guard vormen een uitstekende bescherming. Extra propellers zijn ook ontzettend handig om te hebben.

> Bekijk alle bescherming

> Bekijk alle propellers

Filters

Creatief met belichting en sluitertijden

Natuurlijk wil je ook de mooiste foto’s en video’s maken. Een filter kan je hierbij helpen. Zo neemt een polarisatiefilter reflecties weg en voorkomt het een blauwe zeem, die je vaak in berggebieden ziet. Een ND-filter maakt het mogelijk om met lange sluitertijden te werken waardoor je meer beweging vastlegt. Met een UV-filter bescherm je de lens tegen schadelijke stralen. En met kleurenfilters kan je al jouw creativiteit kwijt.

> Bekijk alle filters

Drone filters


Drone landing gear

Landing gear

Handige hulpjes bij het landen

Je drone moet ook een keer weer naar beneden komen. Maar een drone landen is lastiger dan het lijkt. Vanaf een hoge hoogte zie je niet meteen waar je staat. Met een felgekleurde landingpad vind je makkelijk jouw locatie terug. Blijf je lager bij de grond, dan is een landingpad geen must. Alleen wil je niet dat je drone in de modder of een nat grasveld land. Daarom zijn er leg extensions. Deze verhogen de poten zodat de drone hoger boven de grond komt te staan.

> Bekijk alle landing gear

Belangrijk: Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je drone verzekeren is dus geen overbodige luxe. Met een verzekering, zoals de DJI Care Refresh, worden beschadigde onderdelen vergoedt en ben je goedkoper uit dan wanneer je de drone zonder verzekering wilt repareren.

Personaliseer je drone

Maak je drone helemaal eigen

Je bent blij met je drone, maar echt spectaculair ziet hij er niet uit. Hoe leuk is het dan als je hem kan personaliseren? Dit kan bijvoorbeeld met een skin in een leuke kleur of met een stoer motief. Of wil je jouw drone uitbreiden? Ook dat is mogelijk. Zo zijn er connectoren voor het plaatsen van een extra camera. Of je bevestigt ledlampen om licht bij te schijnen of om je drone makkelijk terug te vinden in het donker.

> Bekijk alle extra's

Personaliseer je drone met drone skins
Drone tas en koffer

Tas of koffer

Makkelijk en veilig vervoeren

Al deze accessoires en je drone is een hoop om te vervoeren. Een tas of koffer biedt uitkomst. Hiermee breng je alles makkelijk mee van de ene locatie naar de andere. Doordat ze op maat zijn gemaakt, leveren ze vaak een optimale bescherming. Zeker een koffer met een foam-inlay (schuim) beschermt optimaal tegen stoten. Een rugzak is daarentegen ideaal als je jouw handen vrij wilt houden en van locatie wilt verplaatsen terwijl je de drone vliegt.

> Bekijk alle tassen & koffers


Meer lezen

Wil je nog meer inspiratie opdoen of nieuwe dingen leren? Bekijk dan onze andere keuzehulp artikelen of inspiratieblogs.

DE BESTE DRONE VOOR JOU

Bekijk onze drone keuzehulp vol informatie en tips en maak een weloverwogen keuze.

> Lees artikel

REGELGEVING VOOR DRONES

Het is belangrijk om je aan de regels te houden wanneer je met je drone op pad gaat.

> Lees artikel

9 TIPS VAN ABSTRACT AERIAL ART

JP en Mike Andrews van Abstract Aerial Art geven 9 handige tips and tricks weg.

> Lees artikel

INTERVIEW MET KEES STREEFKERK

Dronefotograaf Streefkerk heeft een unieke stijl waarbij hij speelt met nabewerking.

> Lees artikel