Er zijn een veel locaties waar u een model kunt fotograferen. De eerste keuze die u moet maken is tussen een shoot op locatie of in een studio. Deze keuze hangt af van welke kant u precies uit wilt met de shoot. Wat u ook kiest, wij hebben alvast voor beide opties enkele leuke plaatsen voor u op een rijtje gezet.

Op locatie | In de studio

Op locatie

Botanische Tuin

Een botanische tuin is een leuke plek om een shoot te houden. De groene planten, de felle kleuren en het tropische gevoel zorgen voor een mooie omgeving. Zeker bij mooi weer is dit een ideale locatie voor een fotosessie in de buitenlucht. U moet er wel rekening mee houden dat er vaak openingsuren en toegangsprijzen zijn verbonden aan botanische tuinen.

 • Arboretum Trompenburg – Rotterdam (NL)
  Trompenburg ligt aan de rand van Rotterdam. In de prachtig aangelegde botanische tuin staat een grote collectie planten, bollen, bomen en struiken. Het is een oase van rust vlakbij het drukke centrum van Rotterdam. Bezoek zeker de website voor meer informatie.
  • Heel het jaar open (met openingstijden)
  • Prijs dagkaart: €9,50
 • Kruidtuin – Leuven (BE)
  De Kruidtuin in Leuven is de oudste botanische tuin van België. Deze botanische tuin is meer dan 2 ha groot! In de tuin bevindt zich een groot serrecomplex met verschillende kruiden, waterplanten, tropische en subtropische planten. Bezoek zeker de website voor meer informatie.
  • Heel het jaar open (met openingstijden)
  • Gratis toegang

Urbex

@dennislexmond_photography

Urbex is de afkorting van Urban Exploring. U fotografeert dan verlaten gebouwen en of plaatsen. Dit is bovendien ook een leuke locatie om een model te fotograferen. Er hangt een bepaalde sfeer, wat een leuk effect geeft wanneer u er een model fotografeert. Hieronder alvast twee locaties.

 • Fort Chartreuse (BE)
  Fort Chartreuse is een leegstaand fort dat u gemakkelijk kunt betreden. Het Fort ligt net onder de Nederlandse grens, in de buurt van Luik. In de Tweede Wereldoorlog werd het leegstaande fort door de Duitsers gebruikt als gevangenis. Sinds 1980 staat het fort volledig leeg en nam de natuur het over. Ondanks dat het al zo lang leeg staat, verkeert het fort in een goede staat. 
 • Gare de Montzen (BE)
  Montzen Gare is een oud spoorwegstation langs de lijn Aken - Tongeren. Het is een erg toegankelijk terrein waar u zonder al te veel moeite binnen kunt komen. Het treinstation heeft interessante lange lijnen. De oude treinstellen zijn jammer genoeg weggetakeld. Het dorp Montzen ligt net onder de Nederlandse grens, in de buurt van Luik, Aken en Maastricht.

Bossen

Een bos is een uitstekende locatie voor een fotoshoot. Elk seizoen heersen er andere kleuren. In de herfst zijn de warme tinten vooral aanwezig, wat voor een gezellige sfeer zorgt. In de lente bloeien de planten en bomen weer en oogt het bos vrolijker.

 • Waterloopbos – Marknesse (NL)
  Het Waterloopbos is een historisch openluchtlaboratorium. In dit bos werden vroeger onderzoeken uitgevoerd naar het gedrag van water. De wandelroutes brengen u langs de prachtige modellen die door de natuur zijn overgenomen. Meer weten? Bezoek de website!
  • Heel het jaar open
  • Gratis toegang
 • Hallerbos – Halle (BE)
  Het Hallerbos wordt ook wel "The Blue Forest" genoemd. Dit omdat er iedere lente opnieuw enorm veel hyacinten bloeien. Dit levert prachtige taferelen op. De bloei van de hyacinten wijkt ieder jaar een beetje af, maar meestal bloeien ze rond eind april tot half mei. Lees alles over de bloeitijden op de website.
  • Heel het jaar open
  • Gratis toegang, professionele fotoshoot kost 400 euro

Strand

Fotograferen op het strand is vooral bij koppel- of familieshoots erg leuk! De zachte kleuren van het water, het zand en het gras in de duinen vormen de prefecte achtergrond. Bovendien is het helemaal gratis om naar het strand te gaan. U moet wel rekening houden met het weer, vooral regen en wind kunnen een shoot op het strand dwarsbomen.

 • Ouddorp (NL)
  Het strand van Ouddorp is één van de mooiste stranden in Nederland. Het strand grenst aan de Noordzee en aan het Grevelingenmeer. Het uitgestrekte Noordzeestrand van Ouddorp is maar liefst zeventien kilometer lang!
  • Honden mogen voor 9.00 uur en na 19.00 uur op bepaalde plaatsen vrij lopen op het strand.
 • Bredene (BE)
  Het strand van Bredene is een rustig strand zonder al te veel strandhuizen. Kust, strand en duinen vormen hier één mooi geheel. De stranden en duinen vormen één aaneengesloten geheel van maar liefst vier kilometer lang.
  • Honden zijn in de periode van 1 juli tot 1 september verboden tussen 10.30 tot 18.30 uur.

In de studio

Allard Studio's & Equipment (NL)

Deze studio is voornamelijk actief in Amsterdam aan de Nieuwe Hemweg, maar er is ook een locatie in Rotterdam. Deze is vlak bij Rotterdam Airport. U kunt gemakkelijk een studio huren en uw eigen productie maken. Om uw shots dat beetje extra te geven, huurt u diverse attributen, zoals een rookmachine, een windmachine of decorstukken. Bent u uw flitser of camera vergeten, of wilt u een extra flitser gebruiken voor meer creativiteit? Dan huurt u die gemakkelijk bij Allard Studio’s & Equipment !

Studio 34x (NL)

Bij Studio 34x in Almere zit u niet gelegen om een krappe studio. Hier kiest u uw eigen plek uit een totale oppervlakte van maar liefst 750 vierkante meter! En de studio biedt u de vele gemakken die u nodig heeft. Wat dacht u grote reflectieschermen, aparte ruimtes voor visagie, kleedruimtes en stylisten. Voor extra licht en creativiteit in uw opnames huurt u extra apparatuur als reflectieschermen, Profoto light shapers en studiolampen. Ga aan de slag, leef u uit en maak uw mooiste video’s!

Photostudio 4Rent (BE)

Photostudio 4Rent is een professionele fotostudio in het hartje van Antwerpen. Het is een geluidsarme studio om de best mogelijke audio te garanderen. Daarnaast is er absoluut geen daglicht om de belichting volledig zelf in de hand te hebben. De studio is bovendien uitgerust met veel materiaal zoals softboxen, statieven en daglichtlampen.

Fotostudio 22 (BE)

Fotostudio 22 in Turnhout is geschikt voor filmopnames, fotoshoots en reclamespots. De studio heeft een totale oppervlakte van maar liefst 1200m2! Deze oppervlakte is opgesplitst in verschillende delen. De studio is voorzien van flitsers en continue licht. Bovendien zijn er regelmatig decors van reclamespots die u kunt gebruiken voor uw fotoshoot. 

Terug naar de overzichtspagina