Kamera Express Inspireert!

Iedere maand staat bij Kamera Express in het teken van een inspirerend thema in de foto- of videografie. Op deze themapagina's is allerlei handige en leuke informatie te vinden waarmee we u op weg helpen bij het fotograferen van diverse onderwerpen. Hieronder een overzicht van alle Kamera Express maandthema's tot nu toe. 

Sport- en actiefotografie

Geen genre in de fotografie dat zo afhangt van het beslissende moment als sport- en actiefotografie. We spreken met fotografen die vertellen hoe ze te werk gaan. Natuurlijk ontbreken kooptips en inspirerende locaties niet. Ook gaan we op pad met de nieuwste Olympus.

Bekijk de themapagina
Sport- en actiefotografie

Macrofotografie 

Welkom in de wereld van de macrofotografie, waar het allerkleinste meer dan levensgroot wordt. Met inspirerende interviews, tips voor nabewerking en een koopadvies voor mensen met een minder diepe beurs die graag met macrofotografie aan de slag willen.

Bekijk de themapagina
Macrofotografie

Modelfotografie 

Iedereen die wel eens een foto van een ander gemaakt heeft, is eigenlijk een modelfotograaf. Deze maand neemt Kamera Express u mee in de veelzijdige en interessante wereld van de modelfotografie, met tips, interviews met modelfotografen, bijzondere locaties en veel inspiratie.

Bekijk de themapagina
Modelfotografie

Smartphones en Fotografie 

Van een 1MP extraatje op uw mobieltje is de 12-megapixel camera op uw smartphone tegenwoordig heel belangrijk. Deze maand vertellen we u alles over fotograferen met een smartphone, maar ook wanneer u beter een camera kunt pakken.

Bekijk de themapagina
Smartphones en fotografie

Feest

December, de feestelijkste maand bij Kamera Express! De laatste maand van het jaar is er een waarin we wat vaker binnen zitten met familie en vrienden. We willen u inspireren om voor én tijdens de feestdagen creatief aan de slag te gaan met foto én video. En doe mee aan de wedstrijd!

Bekijk de themapagina
feest

Nabewerking 

De mogelijkheden om een foto na te bewerken zijn eindeloos. Deze maand laat Kamera Express u zien welke programma's er op dit gebied zijn en wat de belangrijkste functies zijn. Ook spreken we met fotografen over hun eigen stijl van nabewerken. Natuurlijk ontbreken de aanbiedingen niet.

Bekijk de themapagina
nabewerking

Herfst 

De herfst is officieel begonnen. Een seizoen waarin de natuur haar volledige kleurenspectrum laat zien. Er is tijdens de herfst dus voldoende om te fotograferen. Een perfect seizoen om eropuit te gaan met uw camera. Daarom hebben we allerlei handige informatie als tips en musthaves gebundeld.

Bekijk de themapagina
herfst

Landschap 

Wilt u aan de slag met landschapsfotografie? Neem dan eens een kijkje op deze themapagina met handige tips, locaties en musthaves. Ook worden er verschillende technieken uitgelegd en is er te zien welke apparatuur professionele fotografen meenemen als ze op pad gaan.

Bekijk de themapagina
landschap

Straat en architectuur 

Wilt u aan de slag met straat- en architectuurfotografie? Neem dan eens een kijkje op deze themapagina met handige tips en musthaves. Op zoek naar een mooie plaats om te fotograferen? Bekijk dan de pagina met fotogenieke locaties in NL en BE.

Bekijk de themapagina
straat en architectuur

Zomer 

Tijdens de zomer is er voldoende te fotograferen. Op de zomerpagina hebben we daarom allerlei handige informatie en tips voor u verzameld. Denk aan fotograferen van de zonsondergang of tijdens uw vakantie. Ook kunt u op de pagina terecht voor activiteiten, musthaves en aanbiedingen.

Bekijk de themapagina
zomer

Video 

Met een DSLR, systeem- of compactcamera kunt u veel meer dan alleen fotograferen. Ook het maken van video’s wordt steeds vaker gedaan met een van deze camera’s. Wilt u meer uit uw foto- of videocamera halen? Bekijk dan de actiepagina met tips, musthaves en reviews.

Bekijk de themapagina
video

Sport en actie 

Er zijn allerlei soorten sporten, wat vraagt om verschillende technieken en apparatuur om deze vast te leggen. Op de actiepagina vindt u daarom niet alleen handige tips voor het maken van mooie sport- en actiefoto's, maar ook een overzicht met musthaves. 

Bekijk de themapagina
sport- en actie

Lente 

Denk aan typische lentebloemen als narcissen, sneeuwklokjes en bloesem, maar ook pasgeboren dieren en de eerste zonnige dagen. Een perfect seizoen om eropuit te gaan met uw camera. Op deze pagina hebben we daarom allerlei handige tips en inspirerende informatie voor u verzameld. 

Bekijk de themapagina
lente

Dieren

Er zijn dieren in alle soorten en maten, wat vraagt om verschillende technieken om ze vast te leggen. Op deze pagina vindt u daarom handige tips om de mooiste dierenfoto's te maken. Ook hebben we een overzicht met fotogenieke locaties toegevoegd, evenals musthaves.

Bekijk de themapagina
dierenfotografie

Studio

Met studiofotografie kunt u alle kanten op. Kamera Express neemt u mee de studio in en heeft allerlei handige informatie voor u verzameld. Denk aan een studio keuzehulp, een ABC met de belangrijkste studiotermen, musthaves en praktische tips voor als u aan de slag gaat in de studio.

Bekijk de themapagina
studiofotografie

Winter 

Tijdens de winter is er voldoende te fotograferen. Op de winterpagina hebben we daarom allerlei handige informatie en tips voor u verzameld. Denk aan fotograferen in de sneeuw en tijdens de wintersport, maar ook locaties en tips over hoe u uw apparatuur beschermt tegen de kou. 

Bekijk de themapagina
winter