Panasonic V-Log

Panasonic V-Log is een functie voor compatibele camera’s waarmee Panasonic inspeelt op de vraag van filmproducenten wat betreft het vergroten van de flexibiliteit tijdens het filmen. Dit zorgt voor een uitzonderlijke flexibiliteit en een groter dynamisch bereik voor kleurengradities tijdens het post-productieproces.

Het is een waardige professionele toevoeging voor elke filmer die meer flexibiliteit en groter dynamisch bereik wil voor kleurgradaties in het nabewerkingsproces. V-Log zorgt voor beelden met een laag contrast en maximaliseert het groot dynamisch bereik van een camera naar twaalf stops in plaats van tien stops. Dit stelt u als filmmaker in staat om beelden te bewerken met speciale LUT’s (Look Up Table) die gebruikt worden in de filmindustrie.

Daarnaast zorgt het gamma ervoor dat je kleuren beter kunt afstemmen op bestaande Varicam systemen die standaard over een V-Log beschikken, doordat beide profielen gebruikmaken van de zelfde karakteristiek curve en LUT. Daarbij is het profiel zo ontwikkeld dat het dezelfde karakteristieke eigenschappen heeft als Cineon, dat wordt gebruikt voor filmdigitalisering. 

Panasonic V-log is geschikt voor de meeste G-serie camera's. Voor de meesten is dit een apart verkrijgbare update. De G90 heeft de V-log software er standaard in zitten.

Panasonic V-log tropische zonsondergang voor Panasonic V-log tropische zonsondergang na