Your Story, Our Mission

Images with Impact

Beelden maken groot impact. Fotojournalisten Bart Maat en Ilvy Njiokiktjien bewijzen dat foto’s meer kunnen zeggen dan duizend woorden. Bart Maat deelt zijn verhaal hoe hij met de veelbesproken ‘functie-elders’ foto de politieke formatie op z’n kop zette. Ilvy Njiokiktjien laat zien dat beelden niet alleen impact maken op een massa, maar ook op het individu. Tijdens haar reizen fotografeert ze wat er in de wereld gebeurt. Haar beelden uit Oekraïne vertellen de realiteit van de oorlog.

Sony-fotograaf Bart Maat

Bart Maat is nieuwsfotograaf in Den Haag voor ANP. Daarnaast maakt hij ook de podcast ANP Beeldspraak over fotografie en geeft hij lezingen over beeldvorming in de politiek. Met zijn 'functie-elders' foto won hij de Zilveren Camera 2021 en de prijs voor de beste politieke foto van het jaar.

De gear van Bart Maat

Canon-fotograaf Ilvy Njiokiktjien

Ilvy Njiokiktjien werkt als fotojournalist en multimedia maker vanuit Nederland. In haar werk focust ze op maatschappelijke vraagstukken en actualiteiten. Ze reisde voor haar werk af naar vele delen van de wereld, met name Afrika.

De gear van Ilvy Njiokiktjien

Zelf aan de slag

Of je nu je auto aan de kant zet om die gouden zonsondergang te vangen, een foto maakt van je gezin dat je zo dierbaar is, of een portret maakt van je trouwe viervoeter. Beelden zijn belangrijk en onmisbaar. Daarnaast zetten ze veranderingen in gang, zorgen voor actie en de verspreiding van nieuws. Ze vertellen verhalen en zeggen meer dan duizend woorden. Daarom brengen we een ode aan het beeld. Want het overbrengen van jouw verhaal is onze missie.

> Laat je inspireren

Photowalks