Sony A7R

Sony A7R-serie

Specificaties | Vergelijking | Review Gustav Kiburg | A7-serie kiezen 

De Sony A7R-serie omvat de Sony A7R ll, Sony A7R lll en Sony A7R IV. Deze drie professionele systeemcamera's hebben eindeloos veel mogelijkheden en leveren bijzondere beelden op. De A7R-serie biedt een professionele werking in een sterke en compacte behuizing waardoor jij de vrijheid houdt om spectaculaire foto's te maken. De A7R-serie wordt steeds inspirerender door de ongeëvenaarde beeldkwaliteit en verwerkingssnelheid.

De camera's hebben een resolutie van 42 tot 61 megapixel en zijn voornamelijk gericht op het maken van de hoogste kwaliteit beelden waarbij veel detail belangrijk is. Denk aan landschappen, studiofotografie, fashion, macro en architectuur. Met de Exmor CMOS-sensor hebben de camera's binnen deze serie een hoge resolutie, enorme gevoeligheid, extreem dynamisch bereik, onovertroffen details en laag ruisniveau. Denk hierbij aan getrouwere kleurenweergave, betere ruisonderdrukking en sneller fotograferen in burst-modus.

De mark II en mark III lijken best veel op elkaar. De grootste verschillen zijn het verbeterde autofocussysteem en de accuduur bij de A7R mark III. Ook profiteer je van een halve stop extra dynamisch bereik, plek voor twee geheugenkaarten, een joystick voor bediening, touchscreen en een snellere opstarttijd. De Sony A7R IV gaat weer een stapje verder dan zijn voorgangers. Met de A7R mark IV fotografeer je namelijk met een geüpgradede sensor die opnames maakt van 61 megapixel. Je kan ook gebruikmaken van een sterk verbeterde AutoFocus door het grote aantal scherpstelpunten of gebruik maken van de Eye Auto Focus (AF) en AF tracking technologie bij video-opnames. Om nog sneller te kunnen fotograferen is de reactiesnelheid van de touchscreen verbeterd.

Specificaties

De verschillen tussen de A7R mark III en A7R mark IV

De eye-autofocus is verbeterd in de diverse modellen, waardoor je altijd scherpe ogen hebt bij het maken van portretfoto's, zelfs wanneer het model niet helemaal stil staat of wanneer jij te maken hebt met tegenlicht. Naast de eye-autofocus is het met de A7R-serie ook mogelijk om realtime AI-tracking te doen ook tijdens het filmen. Dit houdt in dat je focust op je onderwerp, de sluiterknop half indrukt en vervolgens vertrouwt op de camera om het onderwerp nauwkeurig te volgen om het scherp vast te leggen. En bij de A7R Mark lll en Mark IV is het ook mogelijk om Animal Eye Auto Focus te doen. Dus vanaf nu zijn ook de ogen van je huisdieren altijd scherp. Lees alles over Animal Eye Auto Focus.

Door de CMOS-sensor hebben alle beelden een ongekende resolutie, fijne gradaties, weinig ruis en ongekende details. Naast de scherpte die je kunt vastleggen helpt het brede standaard ISO ook aan het verminderen van de ruis. De ISO heeft bij de A7R Mark IV een bereik van maar liefst 100-32.000.

Voor video ben je bij de A7R-serie aan het goede adres. De A7R Mark lll en Mark IV zijn voorzien van de mogelijkheid om in 4K te filmen. Dit zorgt voor haarscherpe beelden. Om continue op het juiste onderwerp te kunnen scherpstellen heeft de A7R IV de mogelijkheid om aanraaktracking te doen. Wanneer er dan een mensenoog wordt gevonden activeert de eye-autofocus en volgt de camera ook de mensenogen scherp. Dus nog minder kans op beelden die je na afloop niet kan gebruiken.

 

 

Sony A7R III

Sony A7R IV

Aantal megapixel 42,4 megapixel 61 megapixel
Type accu NP-FZ100 NP-FZ100
Accuduur 560 foto's 530 foto's
AF-punten 399 567
Beeldstabilisatie 5.5 stops, 5-assige Sensor Shift 5.5 stops, 5-assige Sensor Shift
ISO-gevoeligheid 100-32000 (uitbreidbaar tot 50-102.400) 100 - 32000 (uitbreidbaar tot 50-102.400)
Ondersteunende beeldformaten JPEG, RAW JPEG, RAW
Stof en spatwaterdicht    
Kantelbaar scherm    
Animal Eye Auto Focus    
Touchscreen    
Bluetooth    
WiFi    
Silent Shutter    
4K video    
Aantal geheugenkaartsleuven 2 2
Gewicht 574 gram 665 gram
Burst 10 10
 

Bekijk de Sony A7R III hier

Bekijk de Sony A7R IV hier

Gustav Kiburg

Wat zegt de professional over de A7R Mark IV

Gustav Kiberg, natuurfotograaf, is voor ons op pad gegaan met de Sony A7R Mark IV. Hij vindt het een sublieme camera omdat je hem op elke trip mee kan nemen. ''Wat ik zo fantastisch vind, is dat de camera 61 miljoen pixels heeft. Je ziet vele details. En als je een dier op afstand in beeld hebt gebracht, dan kun je veel croppen en alsnog een printwaardige foto aanleveren. Dat is te gek. Daardoor ben je flexibel. '' Gustav is bereid om lang te wachten op hét plaatje en geeft aan dat geen enkele foto toeval is, maar er altijd een studie aan vooraf gaat. Ben jij benieuwd naar de volledige review van Gustav Kiburg over de Sony A7R Mark IV?

Kies een systeemcamera van de A7-serie, maar welke?

De A7-serie bestaat uit verschillende groepen: de Sony A7, Sony A7R en de Sony A7S. De Sony A7-serie is een camera geschikt voor diverse soorten fotografie en uitmuntende kwaliteit. Lees alle verschillen tussen de Sony A7, A7 ll en A7 lll vind je in ons overzicht van de A7-serie. De Sony A7R-serie is vooral bedoeld wanneer je aan de slag wilt met het maken hoge kwaliteit foto's maar wel waarde hecht aan een lichte en compacte camera. Denk bijvoorbeeld aan het maken van landschap- of portretfotografie. De verschillen tussen de Sony A7R II en A7R III en A7R IV heb je al gelezen. De laatste in het rijtje is de A7S-serie. Deze is speciaal voor videografie en voor fotografen die ook in omstandigheden met weinig licht foto’s willen maken met zo min mogelijk ruis.De verschillen tussen de Sony A7S en A7S ll vind je in ons overzicht van de A7S-serie. Wil je nog meer weten over de A7-serie, neem dan een kijkje om de beste overweging te maken voor jezelf. 

 

Sony A7R Mark Ill

  • 42,2 Megapixels
  • Animal Eye Auto Focus
  • 2 geheugenkaarten

Bekijk hier!

 

Sony A7R Mark IV

  • 61 Megapixels
  • 567 AF-punten
  • Burst: 10

Bekijk hier!