Sony A7R-serie | Verschillen | Review

Sony A7R-serie

Sony A7R serie

In dit artikel laten we je graag kennis maken met de Sony A7R-serie. De Sony A7R serie bevat camera's met een resolutie van 42 megapixel en is voornamelijk gericht op het maken van de hoogste kwaliteit beelden waarbij veel detail belangrijk is. Denk aan landschappen, studiofotografie, fashion, macro en architectuur. Met de Exmor CMOS-sensor hebben de camera's binnen deze serie een hoge resolutie, enorme gevoeligheid, extreem dynamisch bereik, onovertroffen detail en laag ruisniveau. Denk hierbij aan getrouwere kleurenweergave, betere ruisonderdrukking en sneller fotograferen in burst-modus. De serie bestaat uit de Sony A7R mark II en de Sony A7R mark III

Eigenlijk lijken deze twee camera's veel op elkaar. De grootste verschillen zijn het verbeterde autofocussysteem en de accuduur bij de A7R mark III. Ook profiteer je van een halve stop extra dynamisch bereik, plek voor twee geheugenkaarten, een joystick voor bediening, touchscreen en een snellere opstarttijd.

De verschillen tussen de A7R II en A7R mark III

 

 

Sony A7R II

Sony A7R III

Sony A7R IV

Aantal megapixel 42,4 megapixel 42,4 megapixel 61 megapixel
Accuduur 290 foto's 560 foto's 530 foto's
AF-punten 424 824 567
Beeldstabilisatie 4.5 stops, 5-assige Sensor Shift 5.5 stops, 5-assige Sensor Shift 5.5 stops, 5-assige Sensor Shift
Touchscreen      
Bluetooth      
Silent Shutter      
Aantal geheugenkaartsloten 1 2 2
Gewicht 625 gram 574 gram 665 gram
Burst 5 10 10
 

Bekijk de Sony A7R II hier

Bekijk de Sony A7R III hier

Bekijk de Sony A7R IV hier

Wat wij vinden

Wij hebben de camera's ook op een rij gezet. Hierin niet alleen de Sony A7R II en III, maar de gehele Sony Alpha 7 serie. Meer hierover lees je op deze pagina of check het filmpje hieronder:

Terug naar systeemcamera overzicht