Maak uw eigen kerstkaart!

Er is geen enkele periode in het jaar wanneer er zoveel kaarten worden gestuurd dan in de decembermaand. Het is altijd leuk als er een kaart in de brievenbus of op de mat ligt. En wat is er nu leuker dan een persoonlijke, zelfgemaakte kaart? Niet alleen om te versturen, maar zeker ook om te maken. Het maken van een eigen kerstkaart is makkelijker dan u denkt. Verzamel attributen als kerstballen, takken, lichtjes en nepsneeuw en laat uw creativiteit de vrije loop. Om u te helpen hebben wij hieronder een aantal voorbeelden toegevoegd, inclusief hoe deze gemaakt zijn.

Sneeuwman kaart: 

Voor het maken van een kerstkaart heeft u een aantal dingen nodig, waaronder natuurlijk kerstversiering. In principe kunt u elk kerst gerelateerd onderwerp gebruiken, u kunt het zo gek maken als u zelf wilt. Voor dit voorbeeld hebben we gebruik gemaakt van een dennenappel en een sneeuwman. Wilt u zelf ook een kerstkaart maken? Dit heeft u ervoor nodig!

Hoe is deze kerstkaart gemaakt?

Voor het maken van deze kerstkaart hebben we gebruik gemaakt van een half transparante tafelloper met daarachter kerstverlichting. Voor de ondergrond hebben we het glas uit een fotolijstje gebruikt. De glazen ondergrond zorgt voor een mooie reflectie onder het onderwerp. Handig tijdens het opmaken van de foto is om de live view functie van uw camera te gebruiken. Zo weet u direct hoe het er op de foto uit komt te zien!

Om te voorkomen dat de foto opnieuw gekaderd wordt, hebben we de camera op een statief geplaatst. In ons voorbeeld maken we gebruik van een Canon EOS 77D met een EF-S 35mm Macro IS STM lens. Deze lens is uitgerust met een ingebouwde LED lamp. Het voordeel van deze ringflitser is dat het licht van rondom de lens komt. Hierdoor vallen eventuele schaduwen achter het onderwerp.

Als u niet beschikt over een ringflitser, maar wel over een reportageflitser kunt u ook prima via een wit plafond flitsen. Zo krijgt u een mooi diffuus licht. Heeft u helemaal geen flitser tot uw beschikking? Ook met bestaand licht kunt u prima een kerstkaart maken. Omdat u vanaf een statief werkt, is het mogelijk om lange sluitertijden te gebruiken voor een juiste belichting. 

De ingebouwde LED ringlamp op de Canon 35mm lens

Het glas zorgt voor een mooie reflectie

Maak gebruik van de Live View Modus

Eindresultaat

Bovenstaande stappen hebben het volgende eindresultaat opgeleverd. Aan de bovenzijde heeft u eventueel nog ruimte om een persoonlijke kerstwens te plaatsen. 

 

Druk uw kerstkaart af! 

Bent u tevreden over het eindresultaat van uw kerstkaart? Dan is de volgende stap om hem af te laten drukken! Dit kan op verschillende manieren. U kunt het thuis doen met een (foto)printer en fotopapier, maar u kunt er ook voor kiezen om de kaart te laten printen. Bij Kamera Express kunt u heel gemakkelijk uw (kerst)kaarten bestellen via de app! 

  • Stap 1: open de app
  • Stap 2: kies voor wenskaarten maken
  • Stap 3: upload de foto die u gemaakt heeft of kies voor een design waar u meer foto's kunt combineren
  • Stap 4: customize de kaart verder met een omlijsting en tekst op de voorzijde
  • Stap 5: voeg een persoonlijke tekst en het afleveradres toe (meerdere adressen toevoegen is mogelijk!)
  • Stap 6: verzend de kaart

Download onze gratis app!

Met fotoservice app van Kamera Express kunt u uw favoriete foto's laten afdrukken in verschillende formaten met glanzende of matte afwerking. Ook kunt u kiezen voor (kerst)kaarten of verschillende soorten wanddecoratie. Dit werkt heel simpel! Download hier de app voor iOS of Android apparaten:

 

Toch liever zelf aan de slag?

Maak dan gebruik van een compacte fotoprinter, zoals de Canon Selphy CP1300. Met deze printer, die beschikt over WiFi, kunt u gemakkelijk levendige en scherpe foto's in zeer hoge resolutie printen. Een foto wordt afgedrukt in slechts 47 seconden en is direct droog. Extra handig is dat er fotopapier voor deze printer beschikbaar is dat op de achterzijde de lay-out van een ansichtkaart heeft! Zo kunt u de foto's of kaarten die u afgedrukt heeft direct versturen! Persoonlijke boodschap, adres en postzegel erop en klaar is kees!

Terug naar de overzichtspagina