Drone Buying Guide

Drones zijn al een aantal jaar immens populair onder de fotografen en filmmakers. Tegenwoordig worden de drones steeds compacter, lichter en krijgen ze betere camerakwaliteit. Toch lopen de prijzen al gauw van een paar honderd euro tot dik duizend(en) euro('s). Wat is het verschil tussen al deze drones? En nog belangrijker: welke drone is geschikt voor jou? Om je een handje te helpen in je zoektocht naar de perfecte drone hebben we een Drone Buying Guide voor je opgesteld. Van beginner tot professional, van een klein tot groot budget. 

Weet je al in welke groep je valt? Vlieg dan snel naar deze drones toe: Beginner | Reiziger | Semi-pro | Professionele Piloot 


Beginner

We willen het liefst meteen aan de slag met een grotere drone die prachtige videobeelden maakt, maar een drone besturen zonder enige ervaring kan een behoorlijke uitdaging zijn. Uiteraard om de drone zelf een onbeschadigde vlucht te laten maken, maar ook om de veiligheid van de omgeving te garanderen. Zonder enige vlieguren op zak of voor de jongere piloten onder ons, raden wij één van deze drones aan. Doordat ze iets minder geavanceerd zijn ze een stuk makkelijker te bedienen. Ze beschikken ook over een camera, zodat je meteen kan oefenen met foto's maken in de lucht.

Tello Drone

De Tello Drone is makkelijk te besturen en beschikt over een 5 Megapixel camera. De drone kan dankzij de elektronische beeldstabilisatie soepele beelden filmen in 720p. De propellers worden beschermd tegen beschadigingen en sensoren helpen bij het voorkomen van botsingen. De drone kan automatisch landen als je de verbinding verliest. Je kan ongeveer 13 minuten vliegen met deze drone voordat de batterij leeg is. De drone is bestuurbaar met je smartphone.

Bekijk hier!

VIZU Drone X22

De VIZU Drone X22 heeft een totale vliegtijd van 12 minuten op één accu. Je bedient deze drone met je smartphone (iOS of Android) of via de handige controller. Hierdoor is het besturen zeer eenvoudig en daarom is deze drone geschikt voor de beginner. Net als de Tello filmt hij in 720p én heeft hij een ingebouwde beeldstabilisatie. Deze drone is inklapbaar en daarom ook zeer handig om mee op reis te nemen.

Bekijk hier!

Reiziger

Het stijgen en landen van een drone heb je al een beetje onder de knie en nu wil je graag je aanstaande backpacktrip vastleggen vanuit de lucht. Naast al je kleding en je camera heb je nog weinig ruimte over in je tas. Geen zorgen! Deze twee kleine drones passen altijd wel in je tas. Ze wegen onder de 500 gram en de poten zijn inklapbaar. Ook beschikken de drones allebei over een 4K-camera voor prachtige plaatjes. Qua budget zijn ze een stuk duurder dan de beginner drones, maar schelen nog minstens de helft met de volgende categorie. Kortom, de ideale instap drone voor als je al wat ervaring hebt!

Yuneec Mantis Q

Met de Yuneec Mantis Q vlieg je wel 33 minuten lang met een maximale snelheid van maar liefst 72 km/u. De gezichtsherkenning maakt automatisch een foto wanneer de drone een gezicht ziet. Zo kan jij gefocussed blijven op het vliegen. Dankzij verschillende automatische vlucht modi maakt de drone filmische 4K video's. De Mantis-vluchtsoftware is gebaseerd op het populaire open source project PX4, waardoor het zeer stabiel en betrouwbaar is.

Bekijk hier!

DJI Mavic Air

De DJI Mavic Air is een zeer compacte en lichte drone met een 3-assige gestabiliseerde 4K camera. Deze drone heeft een aerodynamisch design en is erg krachtig, intelligent en makkelijk te vervoeren. In de drone zitten zeven camera's voor obstakelontwijking en drie directionele sensoren voor de omgeving. De geavanceerde technologie maakt het mogelijk dat de Mavic Air automatisch kan vliegen en zelfs obstakels kan ontwijken.

Bekijk hier!

Semi-pro

Een drone vliegen? Dat doe jij met je ogen dicht! Maar niet echt, want veiligheid staat voorop, ook dat weet jij natuurlijk als semi-pro. Omdat het vliegen zo makkelijk gaat, kan je je richten op het maken van de mooiste foto's en video's. Met je adelaarsoog in de lucht ben je op zoek naar de perfecte compositie. Foto's maak je in RAW-formaat om ze mooi na te bewerken en video's moeten in de hoogste 4K-kwaliteit met prachtige 3-assige beeldstabilisatie. Jouw video's zien er professioneel uit met deze drones. Je hebt een iets ruimer budget nodig dan in de vorige categorie, maar als je het aan ons vraagt, is het dat helemaal waard!

DJI Mavic 2 Pro

De Mavic 2 maakt gestabiliseerde beelden in 4K-kwaliteit en foto's van 20 Megapixel. De vliegduur is 31 minuten en het bereik van de controller is maar liefst 8km. Net als bij de Air kan de Mavic 2 objecten herkennen zodat de drone niet botst. Met Active Track 2.0 volgt de drone een persoon of object en zorgt hij dat deze mooi in beeld blijft. Met de Hyperlapse modus onthoudt de drone bepaalde vliegroutes om dezelfde route te vliegen op een andere locatie.

Bekijk hier!

DJI Mavic 2 zoom

De Mavic 2 Zoom heeft veel dezelfde specificaties als de Mavic 2 Pro. Het grote verschil zit in de 12 Megapixel camera. Dit is namelijk een zoomlens met een bereik van 24-48mm. Hierdoor kan je tijdens het filmen en fotograferen zoomen, zodat je net wat meer flexibiliteit hebt tijdens je opnames. Met Photo-Stitching maakt de Mavic 2 Zoom meerdere foto's over een groot gebied en ze automatisch tot één geheel verwerkt. Hierdoor is de maximale resolutie maar liefst 48 Megapixel!

Bekijk hier!

Professionele piloot

Een drone vliegen is voor jou een serieuze zaak, als hobby of voor je werk. Je hebt al vele uren met andere drones gevlogen. Je bent op de hoogte van alle regels rondom het vliegen van drones en je bent klaar voor de volgende stap: een professionele drone. Deze drones zijn geschikt voor professionele filmproducties, omdat je de lens of zelfs camera kan verwisselen. Je kan vliegen met hoge snelheid en voor geavanceerde shots kan je een co-piloot in de armen nemen die de camera voor je bedient, terwijl jij de drone vliegt.

DJI Inspire 2

De Inspire 2 is uitgerust met een FPV camera, sensoren voor obstakel-detectie en een 5.8K beeldverwerkingsprocessor. De topsnelheid is 94 km/u waarmee snelle onderwerpen goed te volgen zijn. De FPV-camera is voor de piloot, zo zie je altijd wat er gebeurt ongeacht wat de Zenmuse-camera aan het doen is. Video opnemen in RAW-formaat is mogelijk met de Zenmuse X5S, zodat je nog meer uit de nabewerking kan halen.

Bekijk hier!

DJI S900

De DJI S900 heeft niet vier, maar zes propellers. De drone is erg stabiel in de lucht dankzij deze propellers. Hiermee is ook het draagvermogen veel groter dan bij andere drones, waardoor je makkelijk spiegelreflex- of filmcamera's mee de lucht in kan nemen. Er zijn diverse controllers mogelijk om de drone te bedienen, de WKM of A2 van DJI. Er is ook een kit waarbij de DJI Zenmuse camera en gimbal zit, zodat je direct de lucht in kan.

Bekijk hier!

Nieuwsgierig naar de accessoires en tools die je bij je drones kunt gebruiken? Klik dan snel door naar de Musthaves.

Meer drone-inspiratie