Review Loupedeck+ en interview met Lukas de Groodt

Op deze pagina leest u alles over de Loupedeck+ en kunt u onze unboxing video bekijken! Daarnaast hebben wij landschapsfotograaf en Loupedeck ambassadeur Lukas de Groodt een aantal vragen gesteld over zijn fotografie en ervaringen met Loupedeck. Hieronder leest u zijn verhaal en hoe hij tot zijn creaties komt. Wilt u zelf aan de slag met Loupedeck? Schrijf u dan in voor de workshop 'nabewerken met Loupedeck' gegeven door Lukas de Groodt.

Loupedeck+

Zowel voor de professional als voor de beginnende fotograaf en videograaf is de Loupedeck+ ideaal om snel en makkelijk foto's en video's te kunnen bewerken. Loupedeck's intuïtieve knoppen en sliders vervangen als het ware uw toetsenbord en muis en zorgen ervoor dat u uw foto's en video's perfect kan nabewerken. Met deze Loupedeck+ Photo Editing Console heeft u geavanceerde bedieningselemenen waarmee u op een zeer gebruiksvriendelijke manier al uw foto's en video's bewerkt. Hij heeft een ergonomisch ontwerp en is in staat meerdere bewerkingsfuncties tegelijkertijd uit te voeren.

De Loupedeck+ heeft ten opzichte van de Loupedeck LD-1 een aantal upgrades gekregen. Hij is steviger gebouwd, heeft mechanische toetsen, twee aanpasbare draaiknoppen en 17 drukknoppen. De ''Custom Mode'' geeft volledige controle over alle knoppen.

 

Interview met een Loupedeck ambassadeur

Wie is Lukas de Groodt?

Lukas de Groodt (1998) studeert Grafisch Design en heeft zijn liefde en stijl voor natuurfotografie gevonden in het kleine, maar gezellige Opwijk (Vlaams-Brabant). Hij is een 'outdoor and lifestyle' fotograaf die zoveel mogelijk probeert te ontdekken van deze wereld. Zijn avontuur als natuurfotograaf begon in 2015 toen hij de competitie aan ging met een vriend om te kijken wie de meeste likes haalde op instagram. Lukas beschrijft zijn stijl als ''moody'', maar hij probeert de natuur zo getrouw mogelijk weer te geven. Lukas is, naast Loupedeck-ambassadeur, ook Pentax-ambassadeur! Momenteel fotografeert hij met een Pentax K1, maar wanneer hij niet veel tijd heeft of als hij aan het hiken is, fotografeert hij ook gerust met zijn Huawei P20 Pro.

Hoelang hij bezig is met het bewerken van een foto hangt sterk af van de omstandigheden waarin de foto gemaakt is. Soms is hij slechts 5 minuten bezig met een foto, maar soms ook wel een uur! Het kan ook voorkomen dat hij de foto helemaal niet naar wens bewerkt krijgt. Zijn favoriete programma's om mee te werken zijn LightroomPhotoshop en eventueel Snapseed. Lukas is hij Loupedeck terecht gekomen op Kickstarter en was meteen enthousiast! Vanaf dat moment begon er een mooie samenwerking en kreeg hij een Loupedeck toegestuurd. 

Voor

Na

Tips en belangrijkste functionaliteiten

Het duurt een tijdje voordat je elk knopje en slider kan bedienen. Mijn editingstijl verandert nog steeds, maar met Loupedeck heb je een mooi overzicht van belangrijke sliders (contrast, helderheid, schaduwen) en zijn ze makkelijk te bedienen. De tip die ik wil geven aan iedereen die wil nabewerken is dat je probeert om je eigen stijl erin te verwerken. Bekijk veel tutorials en durf vragen te stellen aan anderen. Niemand heeft de 'perfecte' foto, er kan altijd wel iets beter. Wat wel het allerbelangrijkste is in een foto, is het licht. De mooiste foto's maak ik met zonsopgang, zonsondergang of wanneer het mistig/bewolkt weer is. 

Ik neem bijna altijd mijn laptop mee op reis, zodat ik foto's kan bewerken. Wanneer ik terug kom van een hike of een tocht van een paar dagen vind ik het altijd spannend om de foto's te bekijken en te bewerken op een groot scherm. Ik wil nog veel meer van de wereld zien, andere culturen fotograferen, verhalen opdoen en nieuwe mensen ontmoeten.  

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie overal vandaan. Dit kunnen tv-commercials zijn, maar ook een treinrit naar mijn school. Andere fotografen of mensen die als hobby met fotografie bezig zijn inspireren mij ook. 

Welke foto uit je portfolio heeft het mooiste verhaal?

Moeilijke vraag, maar als ik er één zou moeten kiezen is het een foto die ik gemaakt heb in Schotland. Drie jaar geleden was ik samen met mijn ouders op reis in Schotland. Net daarvoor had ik een Canon 70D gekocht. We gingen naar het beroemde Glenfinnanviaduct, bekend van de Harry Potter films. Mijn ouders waren een andere weg ingeslagen en ik stapte net onder de brug toen ik plots drie mannelijke herten zag. Ik had nog nooit wilde herten gespot en dit stond toch op mijn bucketlist. Ik begon als een gek te fotograferen, een paar minuten later stapte ik naar boven om te trein op te wachten. Ik had nog wat tijd dus ik wilde de foto’s eens bekijken. Plots merkte ik dat er helemaal geen kaartje in zat en dus ook geen foto’s van de herten had. Intussen waren de herten al weggelopen dus ik was heel teleurgesteld. Nadat ik de trein had gefotografeerd, ging ik terug naar beneden. Ik zag mijn ouders zwaaien dat ik naar hen moest komen. Ik rende naar beneden en zag plots terug dezelfde herten, maar nu op een nog veel kortere afstand. Ik had deze keer wel een geheugenkaartje in mijn camera en eindelijk had ik deze indrukwekkende dieren op de foto. Uit dit verhaal heb ik geleerd dat je nooit mag opgeven en altijd positief moet blijven. Een klein jaar later kreeg ik ook een feature op het Instagram Account .

Voor

Na

Wil je meer foto's zien van Lukas? Neem dan een kijkje op zijn website of op zijn instagram!

Terug naar de overzichtspagina